Gå til sidens hovedinnhold

Derfor syklet Le Mevel som «en idiot»

Garmin-stjernen fikk lovnader om den rosa ledertrøyen.

- Jeg synes han kjørte idiotisk, og jeg skjønner ikke helt hvorfor han satt i bruddet. Men han hadde vel veldig lyst på ledetrøyen, fortalte bruddkompis Lars Petter Nordhaug til procycling.no etter onsdagens etappe i Giro d’Italia.

Nøtterøy-gutten snakket om Christophe Le Mevel. En rytter som skremte alle de andre i 11 mannsbruddet, ettersom han kun lå 1 minutt og 19 sekunder bak Alberto Contador i sammendraget.

Saxo Bank virket ikke spesielt lystne på å kjøre inn franskmannen, og da TV-bildene viste at David Millar og Murilo Fischer (begge Garmin) diskuterte med spanjolen i hovedfeltet, ga det grobunn for en følelse av at det hele dreide seg om avtalt spill.

Tapte til Contador
Le Mevels gruppe, der også Nordhaug satt, opparbeidet seg en ledelse på to minutter. Den ble holdt relativt stabil og den plasserte sammenlagtrytteren i den virtuelle ledertrøyen underveis.

Da rytterne ankom målbyen Castelfidardo hadde franskmannen likevel tapt hele forspranget, og kom til alt overmål inn 13 sekunder bak Contadors gruppe.

Nordhaug: - Jeg stivnet fullstendig

Med fratrekk av noen bonussekunder underveis, startet 30-åringen 1 minutt og 19 sekunder bak Saxo Bank-rytteren og avsluttet dagen 1 minutt og 28 sekunder bak.

- Den rosa ledertrøyen vil ikke ha meg. Jeg elsker denne trøyen; jeg ønsket å ære den så mye jeg kunne, fortalte Le Mevel til cyclingnews.com etter etappen.

Ble kontaktet av Richie Porte
Franskmannen bekreftet at han ble kontaktet av Saxo Bank-laget i forkant av etappen.

- Etter etappen oppover Etna, trodde jeg ikke lenger det var mulig for meg å få trøyen, ettersom jeg lå såpass tett på i sammendraget. Jeg trodde ingen ville la noen som lå på tredjeplass i sammendraget, slippe unna i brudd.

- Men foran dagens etappe snakket jeg med Richie Porte. Han fortalte meg at Saxo Bank ikke ville foreta seg noe som helst for å forsvare trøyen. Derfor var jeg mer enn velkommen til å overta den. Det var likevel en instinktiv manøver som gjorde at jeg befant meg i det riktige bruddet, forteller han.

Mistet tålmodigheten
Planen gikk på skinner, og etter at Lars Petter Nordhaug og Tiago Machado (Team RadioShack) kjørte seg opp – talte dagens brudd 11 mann.

Saxo Bank la seg foran i hovedfeltet og bremset farten. Alberto Contador ble filmet mens han la seg foran i hovedfeltet og ga instruksjoner til lagkameratene sine, og deriblant Porte.

Og slik fortsatte det helt til Androni Giocattoli, Farnese-Vini og etter hvert Lampre-ISD plasserte sine ryttere foran i feltet. Da smuldret forspranget opp foran øynene på den franske rytteren.

De kjørte for henholdvis José Serpa (nummer 4 på etappen) og Giovanni Visconti (nummer 3), mens Lampre tauet mot slutten for å gi Michele Scarponi gode arbeidsforhold i hans hjemtrakter.

Scarponi ble til slutt nummer åtte på etappen, mens stakkars Le Mevel trillet inn til 26. plass.

Le Mevel havnet bakpå
Med det endte franskmannen i stedet opp som en av dagens store tapere.

- Jeg ga det jeg hadde. Og hva sitter jeg igjen med til slutt? Jo, jeg taper 13 sekunder fordi hovedfeltet sprakk opp. På tross av innsatsen jeg la ned tidligere under etappen, forsøkte jeg å tette luka – men jeg var allerede på bristepunktet.

- Da favorittene akselererte med 500 meter igjen, eksploderte jeg. Slik er livet. Jeg har drømt og trodd at jeg skulle få den rosa ledertrøyen, men Saxo Bank er ikke det eneste laget i dette rittet. Det var mange lag som kjørte med forskjellige interesser bak oss, avslutter franskmannen slukøret.

Først var det Androni Giocattoli og Farnese-Vini som satte opp tempo i hovedfeltet.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken