Gå til sidens hovedinnhold

Derfor tok Stine det uvanlige valget

- Ikke mange får en slik mulighet, sier 22-åringen.

BEOGRAD (Nettavisen): For et drøyt år siden ble Stine Bredal Oftedal intervjuet av Nettavisen i serbiske Beograd. Tittelen på saken var «Stine (21) er ikke helt som de andre stjernene»

Saken handlet kort oppsummert om hvordan den norske landslagsstjernen studerte for å bli siviløkonom, hadde studielån og slik sett levde et litt annen liv enn mange på Norges landslag.

Tirsdag møtte Nettavisen på ny Bredal Oftedal. 377 dager hadde gått siden vi sist snakket med henne, for å være presis, og nå er hverdagen til ungjenta en ganske annen.

- Nummer én
I dag er hun nemlig heltidsproff i den franske klubben Issy Paris, der hun blant annet spiller sammen med Pernille Wibe og Charlotte Mordal. Livet er med andre ord snudd på hodet for 22-åringen.

- Det har vært veldig bra så langt og jeg trives skikkelig godt. Jeg har kommet meg godt på plass der nede. Det er moro. Jeg tar fortsatt litt fag, men nå er håndballen nummer én, sier hun til Nettavisen.

Bredal Oftedal forteller at det var umulig å si nei, da tilbudet dukket opp tidlig i 2013.

- Jeg fikk tilbudet og så på det. Paris i seg selv fristet veldig og det sportslige tilbudet virket også bra. Det var jo noe jeg bare måtte gjøre, da et slikt tilbud dukket opp, forteller landslagsspilleren.

- Ingen sjokk
Selv om 22-åringen har to norske venninner i Issy Paris, så er ikke fransk håndball noe stamsted for norske spillere, tradisjonelt. Mange som reiser ut, drar til Danmark, Ungarn eller andre steder.

- Det er noen forskjeller på Frankrike og Norge. Det er blant annet flere spillere som er proffe der, så det hele blir litt mer proft i den forstand. Organiseringen av ting er også litt mer proft, sier Oftedal.

- I tillegg er det en annen kultur og franskmennene tenker både håndball og andre ting på en litt annen måte.

- Har du fått noen kultursjokk?

- Det har ikke vært noen sjokk, men de er litt mer direkte på ting, enn det jeg har vært vant med. Men jeg har nok godt av å oppleve en slik type kultur, også. Så det er kult, sier håndballprofilen.

- Hva med språket, da, Stine?

- Jeg kunne ikke noe fransk da jeg reiste ned dit. Og jeg kan ikke så mye nå heller, men jeg skjønner litt og håper jeg skal bli mye bedre. Jeg kan ikke skryte på meg så mye franskkunnskaper enda.

- En kul mulighet
- Og Paris er vel alle jenters drøm?

- Ja, det er jo, det. Det er helt topp og skikkelig kult å få muligheten til å bo i en storby. Jeg storkoser meg. Det er ikke mange som får en slik mulighet når man spiller håndball. Jeg er glad jeg dro.

- Hvor viktig har de andre norske i klubben vært for deg?

- Hun ene, Charlotte Mordal, har bodd der i tre år, så det ga meg en ekstra trygghet å vite at hun var der fra før. Jeg visste ikke at Pernille også skulle dit, men det har vært topp å ha de der.

(Saken fortsetter under bildet)

Bredal Oftedal har i utgangspunktet en kontrakt på to år, men utelukker ikke å bli lengre.

- Jeg aner ikke hvor lenge jeg blir der. Jeg har ikke peiling. Jeg får først ta disse to årene, så får vi se. Kanskje blir jeg med videre, eller kanskje drar jeg et annet sted. Det kommer an på hvordan ting går.

- Går det kjempebra og jeg får et nytt tilbud, kan det hende jeg blir, sier 22-åringen.

- Har du blitt en bedre spiller i Paris?

- Jeg føler jo egentlig det, selv om jeg ikke har fått vist det her nede, ennå. Jeg skjønner om folk tenker det at jeg ikke har hatt noen utvikling, men jeg mener selv at jeg har vokst, sier hun.

- Det er deilig å spille med folk som spiller på en litt annen måte. Jeg har terpet mye på temposkiftet og fått bedre finter. De har fått se det der nede, så får vi håpe det kommer fram her, også.

- Mye bedre
Bredal Oftedal slet med sykdom innledningsvis i VM og har ikke fått så mye spilletid, men føler seg nå bedre. Hun håper å bli en viktigere brikke allerede i kvartfinalen mot Serbia onsdag kveld.

- Formen er mye bedre nå, men det satt i litt vel lenge, det der. Det var fem dager som var drøye. De siste dagene har jeg vært bedre. Jeg føler meg litt tom, men mye bedre, sier hun om mageviruset.

Norge er regnet som favoritter mot Serbia, men sistnevnte har fordel av å spille på hjemmebane. Da lagene møttes til åpningskamp under EM i fjor, vardet det Norge som vant med 28-26.

Kampen huskes imidlertid kanskje best for en massiv pipekonsert da Norges nasjonalsang ble spilt i Beograd Arena, og Serbia-trener Sasa Boskovic’ skitne knep for å stoppe Linn Jørum Sulland.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken