*Nettavisen* Sport.

Derfor trenger Cavendish sin danske sjef

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Han sier ifra når jeg er en idiot.

04.08.13 17:54

Mark Cavendish satte punktum for årets Post Danmark rundt søndag ved å vinne rittets avsluttende etappe til Frederiksbergs.

Den britiske spurtkanonen tok sin første seier etter Tour de France, da han overlistet Bryan Coquard (Europcar) og Tyler Farrar (Garmin-Sharp) på oppløpet på Frederiksberg Allé, «danskekongens private vei».

Spurternes konge, 28 år gamle Cavendish har for vane å vinne i Danmark. I 2011 ble han kronet til verdensmester i København etter et royalt spurtoppgjør mot André Greipel og Matt Goss.

Men det er ikke bare et kjærlig forhold til dansk asfalt som knytter Cavendish til Danmark. Etter ett års pause har briten gjenopptatt arbeidsforholdet med den danske sportsdirektøren Brian Holm. Det er viktig for Cavendishs «ve og vel».

Les også: Klatrestjerne sikter mot VM

- Det er som å ha noen rundt seg som kan være både venn, far og bror på samme tid. Det oppsummerer forholdet veldig godt. Han bryr seg om meg, og han gjør alltid narr av meg. Han forstår at jobben min er viktig. Han er også sjefen min. Det er vanskelig å sjonglere alt på en gang, men det fungerer veldig, veldig bra. Han gir meg ingen spesiell behandling. Selv om han er min venn, sier Cavendish til bt.dk.

- Han forteller meg sannheten
Holm og Cavendish hadde et veldig fruktbart samarbeid da de begge var tilknyttet T-Mobile og HTC. Men da sistnevnte prosjekt kollapset foran 2011-sesongen dro Cavendish «hjem» og ble en del av Team Sky, mens Brian Holm engasjerte seg hos Omega Pharma-Quick Step.

Nå er imidlertid begge påmønstret hos det tradisjonsrike, belgiske laget, noe Cavendish ser på som helt avgjørende skal han leve med merkelappen «verdens beste spurter».

Les også: - Doptestingen er en parodi

- I motsetning til mange andre folk rundt meg som bare sier «ja» hele tiden, spesielt når jeg har blitt bedre og bedre, sier Brian alltid ifra når jeg er en idiot. Det er derfor jeg trenger ham. Han forteller meg sannheten. Slik er han med alle tror jeg, forteller Cavnedish.

Etter overgang fra Team Sky har Cavendish sanket 16 triumfer så langt denne sesongen – det er én mer enn fjoråret. Med sikte på å øke antallet ytterligere har Omega Pharma gått til innkjøp av Mark Renshaw, en annen rytter fra de «magiske» HTC-årene. Den rutinerte spurteren Alessandro Petacchi blir også en del av «Cavs» opptrekkstog i 2014.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.