*Nettavisen* Sport.

Derfor tror Federer på comeback

Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

- Interessant å se hvordan jeg takler dette, sier sveitseren.

Roger Federer har 17 Grand Slam-titler på merittlisten. Han har vært nummer én på oversikten over verdens beste mannlige tennisspillere i 302 uker, inkludert 237 uker på rad fra 2004 til 2008.

Han har vært i 24 Grand Slam-finaler, 10 av dem på rad.

Alt dette er rekorder.

32-åringen er imidlertid ikke lenger verdens beste. Han er ikke engang nest beste. Federer er faktisk helt nede på sjuendeplass på rankingen som toppes av Rafael Nadal, med Novak Djokovic på andreplass. Disse to ligger et hav av poeng foran nummer tre, David Ferrer.

Også Andy Murray, Juan Martin Del Potro og Tomas Berdych er rangert over Roger Federer nå i november.

- Jeg visste alltid at det kom til å bli tøffere en dag. Du kan ikke bare fortsette å vinne hele tiden. Derfor er det interessant for meg å se hvordan jeg takler dette, å få et fugleperspektiv og se hvordan jeg kjemper meg tilbake, sier Federer i et intervju med Daily Telegraph.

Han forteller at han faktisk synes det er helt ålreit å ikke være nummer én i verden.

- Det er en annerledes situasjon. Jeg vil ikke si at det er gøy på noen måte, men det er forfriskende fordi jeg aldri har vært nødt til å håndtere dette før.

32-åringen har ikke vært så lavt som en sjuendeplass siden 2002. Han tror imidlertid ikke at han er ferdig som tennisspiller av ypperste klasse.

- Jeg føler egentlig at jeg ikke har fått trent nok, på grunn av skader. Jeg har mistet oppkjøringer og det er noe jeg fremdeles prøver å ta igjen. Jeg er ennå ikke 100 prosent, helt enkelt fordi det har vært et ustabilt år. Selv om jeg ikke beveger meg så godt som jeg skulle ønske, og slike ting, er jeg veldig nær, mener Federer.

Han sikter eksempelvis til tirsdagens kamp mot Novak Djokovic, som han tapte etter tre jevnspilte sett.

- Og det var mot Novak, som har vunnet alt den siste tiden, så det gir meg håp om at jeg ikke er så langt unna. Hvis jeg får en god oppkjøring i desember, kan forhåpentlig 2014 blir et godt år for meg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.