Derfor tror han på folkefest i Oslo

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

- Det er bedre denne gangen, sier Alexander Stöckl.

14.03.13 08:16

Fjorårets tradisjonelle Holmenkollrenn gikk for glisne tribuner. Hopptrener Alexander Stöckl håper på 17. mai-stemning i år.

Østerrikeren håper på stort oppmøte på tribunen under rennene på hjemmebane denne uken. Fredag er det verdenscuprenn i Granåsen i Trondheim, mens de skal hoppe i Holmenkollen to dager senere.

- Jeg håper det kommer mange tilskuere for å heie på oss. Jeg håper vi får et fullt stadion i Trondheim som i fjor, og en del flere folk i Oslo enn for ett år siden, sier Stöckl til NTB.

Arrangøren måtte tåle hard kritikk etter fjorårets verdenscup i Oslo. Stive billettpriser førte til lavt oppmøte på den tradisjonsrike Holmenkollsøndagen.

- Billettprisene i Oslo er bedre denne gangen. Jeg håper folk gjør 17. mars til 17. mai, smiler Stöckl.

Vintereventyr
Forventningene til de norske hopperne er store før de to rennene på hjemmebane. For hoppgutta har det vært mange store opplevelser denne sesongen:

* VM-gull til Anders Bardal i normalbakken.

* VM-bronse til Anders Jacobsen i stor bakke.

* Jacobsen kjempet om hoppukeseier.

* Bardal og Jacobsen er nummer to og fire i verdenscupen sammenlagt.

* Fire norske individuelle seirer og 15 pallplasseringer i verdenscupen.

*Seks forskjellige nordmenn på seierspallen i verdenscupen.

Selvtillit
I Lahti sist helg var både Anders Bardal (2.-plass) og Anders Jacobsen (3.-plass) på seierspallen i det individuelle storbakkerennet, mens det ble annenplass i lagkonkurransen. Noen dager senere ble Bardal nummer fire i Kuopio.

- Det er godt å komme med selvtillit til rennene på hjemmebane. Alle ser fram til det, sier Stöckl.

Kvinnene skal også hoppe i Granåsen og Holmenkollen i helgen. Anette Sagen har én seier og to tredjeplasser denne sesongen. Hun ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.