*Nettavisen* Sport.

Derfor valgte han Arsenal

Foto: Daniel Kopatsch / Bongarts/ Getty / All Over Press

En spesiell telefonsamtale fikk Mesut Özil til å endre mening.

09.09.13 00:09

Mange undret seg noe over 24-åringens valg da han forlot Real Madrid til fordel for Arsenal på overgangsvinduets siste dag.

For 42,5 millioner pund ble den uventede overgangen fullført 2. september.

Arsenals nye storkjøp har nå snakket med den tyske avisen Die Welt om bakgrunnen for avgjørelsen.

Özil avslører her at en lengre telefonsamtale med Arsène Wenger (som snakker tysk flytende) overbeviste ham, til tross for at han egentlig var innstilt på å bli i Real Madrid.

Savnet flere faktorer
- På en eller annen måte trykket denne telefonsamtalen på en bryter i meg. Jeg tenkte: Det han forteller meg om er det jeg har savnet i Real. Åpenhet, tillit og respekt, forteller Özil.

- Han fortalte meg nøyaktig hvilket inntrykk han har av meg (som spiller), hva han forventer av meg og det han håper jeg kan bidra med.

Midtbanestrategen har allerede spilt 48 landskamper for Tyskland. Han debuterte for Die Mannschaft i 2009. Özil forteller at han er topp motivert for å få en slutt på Arsenals årelange kamp for å vinne titler igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg ønsker å vinne titler, og gjør alt som står i min makt for å oppnå det. Det er sånn jeg tenker, fortsetter den kreative tyskeren.

Arsenal er havnet i en tøff Champions League-gruppe med Borussia Dortmund, Napoli og Marseille. Özil forsikrer at han og de nye lagkameratene skal gjøre alt for å vinne, uansett hvor vanskelig motstand som venter på den andre banehalvdelen.

Ville kommet gratis
Prislappen, som er den nest høyeste en engelsk klubb noen gang har betalt for en spiller, plager ham heller ikke.

- Overgangssummen har ikke noe med meg å gjøre. Jeg ville kommet til Arsenal gratis hvis jeg kunne, bedyrer Mesut Özil.

Hans tidligere lagkamerater, Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos, har i liket med Tysklands landslagssjef Joachim Löw vist lite forståelse for at Real Madrid valgte å selge.

Özil har fått mange tilbakemeldinger om det samme fra andre Real Madrid-spillere.

Han tror landslagskompisene Per Mertesacker og Lukas Podolski vil hjelpe ham med å finne seg til rette på Emirates, og debuterer trolig i rødt og hvitt borte mot Sunderland neste helg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.