*Nettavisen* Sport.

Derfor valgte han Godset foran profflivet

Foto: Ole Jonny E. Hansen/Mediehuset Nettavisen

Borussia Dortmund, Freiburg og Twente ville ha det norske stortalentet.

12.01.12 18:20

LILLESTRØM (Nettavisen): Martin Rønning Ovenstad er regnet som et av Norges aller største fotballtalenter.

Og det er ikke bare i her hjemme at unggutten har blitt lagt merke til. En rekke europeiske storklubber har også fulgt 17-åringen.

- Ja, det var interesse fra flere utenlandske klubber. Fra Twente lå det et konkret tilbud på bordet, sier Rønning Ovenstad til Nettavisen.

- Det var også noen tyske klubber som viste interesse. Blant annet var Borussia Dortmund og Freiburg på banen, fortsetter talentet.

Godset-supporter
Valget til unggutten falt imidlertid på en norsk klubb, nemlig Strømsgodset. Valget var i grunn ikke så vanskelig for den talentfulle spilleren.

Det var flere faktorer som spilte inn. Blant annet det at Rønning Ovenstad er Godset-fan. Klubbens ungdomspolitikk ble også avgjørende

- Jeg har vært Godset-fan siden jeg var liten gutt. Det er litt spesielt å trene med de gutta jeg har stått på tribunen og sunget navnet til.

- Det at jeg holder med klubben var absolutt en grunn til at jeg valgte Godset. Jeg liker også måten de spiller fotball på, sier unggutten.

- Ikke redde
Rønning Ovenstad ble hentet til Strømsgodset fra Mjøndalen etter forrige sesong. 17-åringen lot seg imponere av forholdene i klubben.

- Det var bedre treningsforhold på A-laget til Godset, enn på juniorlaget og B-laget til Twente. Jeg får også bodd hjemme et par år til.

- Ronny og resten av trenerne her er heller ikke redd for å gi de de unge sjansen. Er du god nok, får du spille, uansett, fortsetter han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

- Bedre og bedre
Så langt har midtbanespilleren, med ungdomslandskamper for Norge, bare vært med på to treninger. Han synes det bare går bedre og bedre.

Torsdag var han mye involvert da Strømsgodset gjennomførte en god treningsøkt i LSK-hallen på Lillestrøm.

- Jeg føler det går bedre og bedre. Jeg merket framgang fra den første treningen til den andre. Så dette skal nok gå bra, sier han.

- Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?

- Jeg er en pasningsspiller. Jeg liker å flytte spillet og la ballen gå langs bakken. Det er vel det som er min styrke, sier Godset-talentet.

- Kommet langt
Strømsgodset-trener Ronny Deila er storfornøyd med å ha Rønning Ovenstad på plass i troppen og mener unggutten har et stort potensial.

- Han er en ung, lokal spiller, som blir meget spennende å følge. Han har det meste og det ønsker vi å bygge på, sier Deila til Nettavisen.

- Men han kan bli bedre på alt. Han kan bli fysisk sterkere, hurtigere med ballen og bedre på valg, men til 94-modell å være har han kommet langt.

- Velger riktig
Treneren, som har fått mye skryt for sitt arbeid med yngre spillere, gjorde ikke noe spesielt for å overtale unggutten til å velge Godset.

- Vi satt oss ned og fortalte om vårt opplegg og hvordan vi følte ting lå an. Det virket som han likte det godt, sier treneren.

- Dette viser vel at dere gjør mye riktig?

- Ja, ting har forandret seg litt sånn. Før slet vi med å få tak i spillere, men nå velger de riktig, sier Deila.

Allerede fredag kan Rønning Ovenstad få muligheten til å vise seg fram da Godset møter HamKam til treningskamp i LSK-hallen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.