Gå til sidens hovedinnhold

Derfor valgte Hushovd BMC

- Vi skal jobbe målrettet over lang tid, sier 33 år gamle Thor Hushovd til procycling.no.

Det hører til sjeldenhetene, men tirsdag kveld bekreftet et World Tour-lag at de har signert en treårsavtale med en 33-åring.

Han er norsk og heter Thor Hushovd.

Les også: Hushovd har signert for nytt lag

Sammen med BMC Racing Team, vil Thor Hushovd og hans trener Atle Kvålsvoll, jakte nye triumfer i årene som kommer.

- Hvorfor treårskontrakt med BMC, Thor Hushovd?

- Jeg synes det er ålreit med en langsiktig kontrakt. Det tar tid å bli kjent med rytterne, støtteapparat og alt som hører med et profflag.

- Jeg har hele tiden ønsket å jobbe målrettet over tid, og det gir en utrolig trygghet, både økonomisk og sportslig, med en treårskontrakt, sier Thor Hushovd til procycling.no.

Tre verdensmestere i stallen
Den regjerende verdensmesteren vil ikke sammenligne den nye kontrakten økonomisk med den han har i Garmin-Cervèlo bortsett fra at han er veldig fornøyd.

- Det er ikke så lenge siden (jeg bestemte meg). Det har vært en prosess med meg selv etter Tour de France, og så har andre tatt seg av det praktiske, sier Thor Hushovd og begrunner:

- Det er et stort og seriøst lag som har bygd deg opp over tid. Laget har en sterk stall og en langsiktig tenkning.

Det er ingen tvil om at BMC har et sterkt lag. Alessandro Ballan, tidligere verdensmester, Marcus Burghardt, Greg Van Avermaet og Cadel Evans, også tidligere verdensmester, er blant stjernene som tjener gode penger i det amerikanskbaserte laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Evans vil motivere meg
Sistnevnte vant som kjent årets Tour de France, ett ritt hvor også Thor Hushovd markerte seg med to etappeseirer og flere dager i gul trøye.

- Jeg tror ikke det blir noe problem med rollefordelingen innad i laget. Jeg har blant annet snakket med Cadel Evans og det er noe vi kommer til å finne ut av.

- Vi kan motivere hverandre og presse hverandre mot mye mål. På mange måter kan han være en motiveringsfaktor, forteller Hushovd.

- Vil du ta med deg noen ryttere fra Garmin-Cervèlo?

- Jeg vet ikke helt hvordan stallen blir enda, men jeg vil selvfølgelig ha med Gabriel (Rasch) videre. Men det er ikke jeg som tar avgjørelsen.

Kristoffs avskjed
BMC Racing Team har de siste to sesongene hatt én nordmann i stallen. Men forrige uke ble det kjent at laget vraker Alexander Kristoff foran neste sesong. Det er noe Thor Hushovd ikke kunne gjøre noe med.

Les også: BMC vraker Kristoff

- Nei, det er en avgjørelse de har tatt med ham. Det er ikke noe jeg kunne gjort noe med, men jeg synes at han er en utrolig sterk rytter som tar nye steg hvert eneste år, lyder dommen fra Hushovd.

Det er drøye tre måneder igjen av årets sykkelsesong, men Thor Hushovd vet fremdeles ikke hva som er planene hos Garmin-Cervèlo. Verdensmesteren vet ikke om han får sykle Spania rundt.

Les også: Frykter Hushovd-vraking

Thor Hushovs personlige trener, Atle Kvålsvoll, legger ikke skjul på at eleven får gode rammevilkår i hans nye lag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hva med Gilbert?
- Han ville være en del av et sterkt klassikerlag. Og med Thor på laget blir BMC enda sterkere. Det blir et av de sterkeste lagene som finnes, i tillegg til at det er en sponsor som tenker langsiktig, sier Kvålsvoll til procycling.no.

- Men ble ikke dette også sagt da han signerte for Garmin-Cervèlo?

- Ja, det var for så vidt utgangspunktet. Men en hel del har forandret seg siden den gang, svarer Kvålsvoll.

En av Hushovd beste treningskamerater, Philippe Gilbert, har også blitt linket til BMC. Det er problemfritt for Thor Hushovd, mener Atle Kvålsvoll.

Les også: Gilbert følger Hushovd til BMC

- Hvis det blir slik, så satser de uansett på ulike klassikerne. Bortsett fra Milano - San Remo og Flandern, men det blir uansett en styrke for laget slik jeg vurderer det.

Kvålsvoll understreker også at det er altfor tidlig å legge noen sesongplan for 2012 enda.

Hva synes du om Thor Hushovds i BMC? Si din mening i kommentarfeltet, i vårt diskusjonsforum eller på vår Facebook-side!

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken