Torsdag kveld var Emil Iversen og flere av de andre landslagsutøverne i langrenn samlet til middag på slottet i Oslo. Skiløperne delte flere bilder i sosiale medier, ikledd finstas og med god drikke i hånden.

For Iversen var det første gang han besøkte kongefamiliens tilholdssted.

- Det var helt rått å komme på slottet på middag. Stor stas. En veldig trivelig gjeng, og et veldig fint hus, skriver trønderen i en tekstmelding til Nettavisen.

Han forklarer videre at de var invitert for å feire Norges deltakelse i OL, og de gode prestasjonene i Beijing.

LES OGSÅ: Fnyser av Google-søk: - Jeg har absolutt ikke gjort det

Kongen talte til besøket

74 OL-deltakere og 12 Paralympics-deltakere ble hedret med middag på Slottet hos kong Harald og dronning Sonja. Førstnevnte talte til utøverne under middagen.

– Siden vi ikke kunne få følge dere fra tribunen i Beijing, ville vi gjerne invitere dere hjem til oss i stedet, sa kong Harald til de fremmøtte torsdag.

Kongen sa at han er glad for at det hører til jobben å se idrett på TV og følge med på norske utøveres prestasjoner. Han pekte på at Norge fikk 37 medaljer i Beijing og tok medalje i alle idretter med norsk deltakelse.

– Noen av dere begynner sikkert å bli litt lei av alle hilsenene fra meg. Men det er altså deres egen skyld.

LES OGSÅ: Iversen slår tilbake mot kritikken: - Hun er mye verre enn meg

Har møttes tidligere

For Iversen sin del, var det ikke første gang han møtte den idrettsinteresserte kongen.

- Han er en ivrig skifan, og har blant annet delt ut kongepokal til meg etter NM-gull i Meråker, skriver langrennsesset videre til Nettavisen.

Kong Harald er kjent for sin interesse for vintersport, og deltar ofte på arrangementer rundt om i Norge. I tillegg til Iversen, var også Johannes Høsflot Klæbo, Therese Johaug og Simen Hegstad Krüger blant de store stjernene på Slottet torsdag.