RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Derfor vil hun ikke tilbake Bergen

Sist oppdatert:
- Jeg kommer ikke tilbake til Bergen, det er slett ikke sikkert jeg bor i Norge engang når karrieren er over! Og nå trenger jeg et miljø rundt meg, sier Isabelle Pedersen til BA.

Som BA tidligere har fortalt, bytter hekkeløper Isabelle Pedersen (21) klubb fra Norna-Salhus til BUL i Oslo. Hun ville ikke uttale seg om saken da, men nå forklarer hun:

- Jeg har bodd i Oslo en god del år allerede. Og uansett hvor bra jeg har hatt det i Norna, så ble det jo bare til at jeg traff gjengen i klubben noen ganger i året, på mesterskap. Ellers er jeg jo her, sier hun på telefon fra Oslo.

- Må treffe en bergenser
- Jeg har ingenting vondt å si om Norna-Salhus, jeg har hatt gode år der. Men jeg kommer ikke tilbake til Bergen, jeg ser ikke for meg at jeg representerer en bergensklubb så lenge jeg er aktiv. Bergen og bergensklubbene mangler per idag det som skal til for å løfte meg som idrettsutøver.

- Det er slett ikke sikkert jeg bor i Norge engang når karrieren er over! Det er noe av det fine med friidretten, en reiser verden rundt og får venner både her og der. Jeg trenger ikke være i Norge, og i Bergen har jeg svært lite nå, utenom mamma, selvsagt! Skal jeg tilbake, må jeg nesten slå meg sammen med en bergenser, og dem ser jeg få av her i Oslo, ler hun.

- Klubbskiftet er en del av min utvikling – det har tvunget seg litt frem over tid i og med at jeg nå bor i Oslo på sjette året.

- Jeg trenger rett og slett at når jeg lurer på noe, så finnes det folk å snakke med rett nedi gaten. Og i BUL har jeg mange gode venner. Jeg skal også være trener der. Det var jeg i 2009/10, og nå har jeg startet opp igjen, sier hun.

Vil se henne under 13
Isabelle Pedersen hadde en sterk sesong bak seg, etter at hun trøblet veldig i 2012. De siste ukene har hun vært ute i Europa og trent med «hekkevenner», som hun kaller det. Der har nye øvelser stått på programmet.

- Hekk er å plukke fra hverandre hver minste del av løpet, finpusse disse, og så sette dem sammen igjen. Det er kjekt med nye impulser. Jeg trener mye alene sammen med Trond (Knaplund, trener), og da blir det viktig å av og til få litt impulser og luft, forklarer hun.

Pedersen sikter mot innedørs-VM i Polen i mars, men hovedmålet i 2014 er EM i Zürich i august.

- Det viktigste nå er at hun får en god treningsvinter uten skader. Men etter den sesongen hun har hatt i år, håper jeg vi får se henne stabilt under 13 blank neste år, sier sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, til BA.

Les mer fra Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere