*Nettavisen* Sport.

Derfor vil ikke McGregor kutte vekt

STOR FORSKJELL: Til venstre veier en utmagret og uttørket Conor McGregor inn på 66 kilo før sitt møte med José Aldo. Til høyre er en langt mer fyldig versjon av iren fra romjula.

STOR FORSKJELL: Til venstre veier en utmagret og uttørket Conor McGregor inn på 66 kilo før sitt møte med José Aldo i 2015. Til høyre er en langt mer fyldig versjon av iren fra romjula. Foto: Scanpix / Instagram

Conor McGregor har konkurrert i tre forskjellige vektklasser i UFC. Nå er han klar på at han ikke vil kutte vekt, med mindre han må.

13.01.20 13:13

Superstjernen Conor McGregor er tilbake i UFCs oktagon når han møter Donald Cerrone, populært kalt Cowboy, førstkommende lørdag i Las Vegas.

Kampen går i weltervekt (77 kilo) - elleve kilo over vektklassen McGregor først debuterte i da han gikk sin første UFC-kamp i Stockholm i 2013.

Iren har gjort det klart at han ikke ser noen grunn til å kutte ned til 71 kilo og lettvekt, da det ikke er snakk om en tittelkamp og omkamp mot Khabib Nurmagomedov, som han tapte mot i 2018.

I stedet landet han en avtale med UFC og Donald Cerrone om å møtes i en vektklasse der ingen av de to utøverne i særlig stor grad trenger å bry seg om å kutte vekt inn mot kampen.

Rogan: - Det var forferdelig

UFC-kommentator Joe Rogan tror årene med vektkutting ned til 66 kilo og fjærvekt er en av de viktigste grunnene til at McGregor nå vil unngå å gå ned i vekt, så langt det er mulig.

Les også: Historiene om 19 UFC-fightere som mistet livet (+)

- Jeg tror fyren torturerte seg så grusomt for å komme ned i 66 kilo. Hvis du ser på hvordan han så ut på vekta da han flekset musklene, så var det som å se en zombie. Det var forferdelig. Så jeg tror at selv om han ikke klager mye over det, er det ingen gratispassasjerer i dette spillet. Når du gjør det mot kroppen din i noen år, gjør du skade, og du gjør det vanskeligere å gå ned i vekt senere, sier Rogan på sin podkast.

Klikk på bildet for å forstørre. TROR KUTTENE HAR KOSTET: Joe Rogan, som her holder mikrofonen mens Conor McGregor skjeller ut Nate Diaz, tror irens vektkutt ned til 66 kilo har tatt på.

TROR KUTTENE HAR KOSTET: Joe Rogan, som her holder mikrofonen mens Conor McGregor skjeller ut Nate Diaz, tror irens vektkutt ned til 66 kilo har tatt på. Foto: Ethan Miller (AFP)

I et ferskt intervju med ESPN gjør også McGregor det klart at han er godt under vektkravet på 77 kilo en uke før kampen og at han dermed ikke trenger å kutte vekt i det hele tatt.

Les også: McGregor slo til eldre mann i Whiskey-disputt

- Jeg er ikke ferdig i lettvekt. Jeg kunne klart å gå ned til 71 kilo til denne kampen uten problemer. Men jeg ønsker å gå inn frisk, la kampen spille seg ut, og så åpne opp alle mulighetene mine etterpå, sier McGregor.

Vil gå tre kamper i år

Iren uttalte på en pressekonferanse i slutten av 2019 at han ser på 2020 som en sesong, der han planlegger å gå totalt tre kamper.

Les også: McGregor dømt for overfall

Hovedmålet er å få en ny tittelkamp mot Khabib Nurmagomedov, som møter Tony Ferguson i april. UFC-president Dana White avslører at McGregor vil holde seg i form og klar til å steppe inn dersom en av dem skader seg.

- Conor ønsker å gå kamp tre ganger i år, og han håper at hvis han slår Cowboy, kan han snu seg rett rundt og møte Khabib. Timingen og matten kommer ikke til å fungere der, men du vet hvordan Conor er. Han tenker at han slår Cowboy og at han er klar til å steppe inn hvis Khabib eller Tony må trekke seg, sier White til ESPN.

UFC-presidenten er klar på at McGregor står først i køen i kampen om en tittelkamp dersom han slår Cerrone, selv om flere mener det er feil når McGregor og Cerrone møtes i vektklassen over.

- Se på hva Conor han gjort de siste årene, og så taper han mot Khabib, i en kamp som tok uttrykket ondt blod til neste nivå. Conor er først i køen hvis han slår Cowboy.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

- Så dette er på en måte en kamp i lettvekt, bare at de ikke kutter vekt?

- Det er nøyaktig det der er. Når Conor sa at han ville gjøre denne kampen i weltervekt og ga meg begrunnelsen for det, sa jeg at det er ikke snakk om at Cowboy kommer til å klage på det. Hvorfor kutte vekt hvis ingen av dem ønsker å gjøre det, sier White.

Klikk på bildet for å forstørre. ENORM VEKST: UFC-president Dana White har sett Conor McGregor vokse fra intet til å bli en global superstjerne.

ENORM VEKST: UFC-president Dana White har sett Conor McGregor vokse fra intet til å bli en global superstjerne. Foto: Steven Ryan (AFP)

Meek gikk opp 13 kilo på et døgn

Vektkutting har vært en stor del av kampsport i flere tiår, og har også fått fatale konsekvenser for utøvere, som har presset seg for hardt for å få av de siste kiloene før innveiing.

Innveiingen skjer dagen før selve kampen, slik at flere utøvere sulter seg og tørker seg ut før innveiingen, for så å gå opp flere kilo til kampen dagen etterpå. Målet er å være så stor og sterk som mulig for vektklassen.

Emil Meek har tidligere uttalt til Nettavisen at han på sitt mest ekstreme, tidligere i karrieren, gikk opp 13 kilo fra innveiing på 77 kilo til han gikk inn i buret på 90 kilo.

Kampen mellom Conor McGregor og Donald Cerrone kan du se direkte på Viaplay pay-per-view for 499 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag