*Nettavisen* Sport.

Derfor ville Solskjær hjem til Norge

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Signerte for Molde tirsdag og blir ny hovedtrener.

09.11.10 14:56

På en pressekonferanse på Aker stadion tirsdag ettermiddag ble det som de siste dagene har ligget i kortene klart. Ole Gunnar Solskjær blir ny trener for Molde fra og med neste sesong.

Allerede søndag begynte ryktene rundt den tidligere Manchester United-spissen og surre i pressen, og mandag ble det langt på vei bekreftet at 37-åringen nå vender hjem til norsk fotball.

- Jeg gleder meg veldig, og er veldig glad for å kunne si ja til den muligheten her. Jeg har alltid sagt at jeg vil hjem til Norge, og nå var tiden inne. Silje (kona), ungene og jeg ville alle hjem, sier Solskjær om avgjørelsen på pressekonferansen på Aker stadion.

- Jeg har diskutert dette mye med Sir Alex Ferguson. Når han anbefaler meg å flytte hjem, og familien vil hjem til gode omgivelser, så gjør jeg det. Han ba meg om og ikke velge klubb, men velge eier. En klubb der jeg er omgitt av folk jeg stoler på.

I en kommentar sier Sir Alex Ferguson følgende:

- Ole har hatt en god introduksjon til sin trenerkarriere. Jeg mener at hans fantastiske fotballkarriere ga han et godt grunnlag til å gå inn i treneryrket, og at dette er det rette tidspunktet for Ole til å ta sin første jobb som manager. Ole vil gjøre det godt i Molde og vi ønsker han alt det beste for fremtiden, sier Ferguson ifølge en pressemedling utsendt av Molde FK tirsdag.

Tjener 2,4 millioner
Med seg i trenerteamet får Solskjær med seg Mark Dempsey, tidligere spillerutvikler i Tromsø, samt Richard Hartis som keepertrener. Begge har også en fortid i Manchester United.

- Jeg har et veldig godt forhold til begge disse to, og gleder meg til å jobbe tett med dem. De blir begge en veldig viktig del av trenerteamet. Og vi skal gjøre det vi kan for at spillerne skal få utfolde seg, og vise oss hvor gode de er, sier Solskjær.

Ifølge Molde FK vil den tidligere spissen ha en årslønn på 2,4 millioner kroner i jobben som trener. Solskjær har også inngått en avtale med Aker ASA, som gir selskapet rettigheter til å bruke 37-åringens navn og bilde i forbindelse med markedsføring. Solskjær mottar en årlig godtgjørelse på 2 millioner for dette.

- Jeg har bare hatt ett møte med Kjell Inge Røkke i forhold til denne trenerjobben, der jeg fortalte om mine visjoner for klubben. Han har ikke vært med på noen overtalelser. Det var mer jeg som overtalte ham til å få gjøre det jeg har lyst til.

Tidenes stasing
Det er ventet at 2011-sesongen kommer til å bli tidens satsing i Molde, og Solskjær skal være lovet stor økonomisk backing. Det har blant annet blitt spekulert i at Kjell Inge Røkke vil bidra.

Flere spillere har allerede også blitt satt i forbindelse med moldeklubben, og Manchester United-duoen Magnus Wolf Eikrem og Joshua King er to av flere profiler som har blitt nevnt.

- Enn så lenge har jeg ikke tenkt på noen spillekjøp i det hele tatt. Spillerstallen er faktisk veldig god, og det kan jeg takke Uwe Rösler for. Han gjorde en veldig god jobb her, og nå slipper jeg å bruke mye tid på å bygge opp igjen selvtilliten til spillerne.

- Jeg vil skape en vinnerkultur. En kultur der spillerne viser hver dag at de ønsker å være med på veien mot det målet. Men jeg har selvfølgelig også lyst til å vinne noe, forteller Solskjær.

På grunn av Solskjærs gode navn og rykte vil ansettelsen i Molde trolig skape ekstra mye oppmerksomhet rundt klubben neste sesong. 37-åringen er imidlertid ikke redd for fallhøyden.

- Jeg setter nok større forventninger til meg selv, enn det media gjør. Jeg forventer å komme inn her, og at alle skal jobbe hardt. Jeg gleder meg veldig, og føler jeg skylder Molde dette.

Spilte for Molde
Solskjær spilte i perioden 1994 til 1996 i nettopp Molde før veien videre gikk til Manchester United. Under Åge Hareides ledelse var han en del av spisstrioen kalt de tre S'ene, sammen med Ole Bjørn Sundgot og Aril Stavrum. På 42 opptredener for klubben nettet han 31 ganger, noe som vekket interessen til Sir Alex Ferguson. I United etablerte hans seg som en flittig målscorer.

Under sine 11 år i den engelske storklubben er nordmannen kanskje aller mest kjent for å ha scoret det avgjørende målet på overtid av Mesterliga-finalen mot tyske Bayern München i 1999.

Mot slutten av karrieren i Premier League var Kristiansund-gutten mye plaget av skader, og var blant annet igjennom totalt syv operasjoner i løpet av karrieren på grunn av kneplagene.

Etter at han la støvlene på hylla i 2007 tok Solskjær flere trenerkurs og den 19. september fikk han jobb i United som trener, med hovedfokus på å jobbe med klubbens angripere.

Fra sesongen 2008/2009 fikk han hovedansvaret for Uniteds reservelag. Han var også offisiell ambassadør for klubben.

På det norske landslaget fikk Solskjær 67 kamper i perioden 1996-2007. I løpet av denne tiden scoret han 23 ganger.

Nettavisen er til stede med journalist på Aker stadion tirsdag ettermiddag, og vil komme tilbake med fyldig dekning av saken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.