Gå til sidens hovedinnhold

- Derfor ville vi holde opsjonsavtalen hemmelig

Overgangssaken fortsatte i Asker og Bærum tingrett torsdag.

Opsjonsavtalen om Herman Stengel ville virke så interessedempende for europeiske storklubber at Stabæk ønsket at den ikke skulle bli kjent.

Det forklarte Erik Loe, som var styreleder i Stabæk Fotball da Vålerenga kjøpte opsjonen i Stengel, da han vitnet i Asker og Bærum tingrett torsdag.

Loe ville i utgangspunktet ikke la Stengel forlate Stabæk. Han synes 4 millioner kroner var for lite for det da 15 år gamle talentet.

– Da Inge André Olsen nevnte innløsningssummene, følte jeg at våre interesser var ivaretatt. Vi kunne ikke si nei til denne avtalen selv om vi kvittet oss med arvesølvet, sa Loe.

Tjent med stillhet
Summene han refererte til var de forhåndsavtalte beløpene Vålerenga måtte betale om de senere ville kjøpe Stengel: 10 millioner kroner innen 1. september 2011, 12,5 millioner innen 1. september 2012 og 15 millioner innen 1. september 2014.

Etter at avtalen var undertegnet, gjorde Stabæk-ledelsen sitt beste for ikke å gjøre den kjent i mediene.

– Det var til Stabæks beste at opsjonen ble minst mulig kjent. Min ringe erfaring sa meg at opsjoner virker dempende på interessen fra andre klubber, sa Loe.

Saken henlagt
I oktober 2011 slapp TV 2 blant annet nyheten om at Vålerenga hadde kjøpt en opsjon i Stengel. Samme sommer betalte Oslo-klubben 1 million kroner for Stabæk-angriperen Veigar Páll Gunnarsson.

Loe var en periode siktet i den såkalte overgangssaken, men saken mot ham ble henlagt i fjor.

Rettssaken skal etter planen avsluttes i tingretten med prosedyrer 10. og 11. september.(©NTB)

Kommentarer til denne saken