Gå til sidens hovedinnhold

Derfor vinner Real Madrid

- Svaret er ganske kjedelig, sier Petter Veland.

Real Madrid går inn i returmøtet med Manchester United etter en fantastisk uke.

José Mourinhos menn har nemlig beseiret Barcelona både i Copa del Rey og i den hjemlige ligaen.

De oppgjørene, og spesielt ligakampen, betyr imidlertid lite sammenlignet med det som skal skje på Old Trafford tirsdag kveld.

- Ronaldo er nøkkelen
C Mores La Liga-ekspert Petter Veland mener at én mann holder nøkkelen for Real-suksess i gigantoppgjøret i Manchester.

- Med fare for å høres kjedelig ut, så avhenger veldig mye av dagsformen til Cristiano Ronaldo. Veldig ofte, nesten i alle tilfeller, hever laget seg når han har dagen, sier Veland til Nettavisen.

Returen til Old Trafford blir utvilsomt et spesielt øyeblikk for Cristiano Ronaldo, men Veland tror ikke det vil hemme portugiserens prestasjoner på banen.

- Jeg tror ikke anledningen er for stor for ham, men knyter deg seg i kveld, vil nok mange peke på det.

- Cristiano Ronaldo blir det kjedelige og opplagte svaret på hvorfor Real Madrid lykkes i kveld.

Les også: Derfor vinner Manchester United

- En besettelse
Real Madrid har ikke vunnet Champions League på ti år, og Veland mener det har blitt en besettelse for klubben å ta den tiende tittelen i turneringen.

- Klubben gikk ut i åttedelsfinalen i seks år på rad, før det har blitt semifinale de to siste sesongene. Det har blitt en «obsession» å vinne Champions League igjen. Det har kommet nærmere med Mourinho, og det var også hovedårsaken til at han ble ansatt.

Veland tror ikke Real Madrid har fått en utladning verken fysisk eller psykisk etter to seiere mot Barcelona den siste uken.

- Mourinho benyttet 19 mann på de to kampene og lyktes likevel med å vinne begge to. Jeg tror det hadde vært et større problem om det ikke gikk bra mot Barcelona.

- Ferguson lærte mye
Veland tror imidlertid at sir Alex Ferguson lærte veldig mye av å se de to El Clasio-oppgjørene forrige uke.

- Måten Barcelona forsvarte seg på, er nok ikke noe Ferguson kunne funnet på uansett, men han fikk se hva som skjer når du lar Cristiano Ronaldo få utfordre uten sikring. Det er den enkleste måten å tape kamper på.

Hvordan tror du kveldens kamp vil utvikle seg?

- Hver kamp lever sitt liv, men jeg tror United vil gå ut litt forsiktig. Det er de som er videre når kampen blåses i gang, så Real må gjøre noe. På dette nivået kan også tilfeldigheter avgjøre.

La Liga-eksperten er i alle fall klar på én ting. Det er at tirsdagens kamp er enormt viktig for Real Madrid.

- Denne kampen vil definere Real Madrids sesong.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 'eplayer14');

Kommentarer til denne saken