Helt siden det ble klart at Geox ikke ville stå for den økonomiske garantien til Geox-TMC, har Geox-sjef Mauro Gianetti vært på desperat jakt etter ny sponsor.

Det har ennå ikke lykkes Gianetti å finne en ny sponsor for laget med Juan Jose Cobo og Denis Mensjov på lønningslisten.

Nå har en ny mulighet åpnet seg for sveitseren. Den spanske avisen El Diario Montañes melder, ifølge velonews.com, at Gianetti har dratt til Venezuela. Der håper han på å få til en avtale med det nasjonale turistrådet.

Venezuela kan bli redningen
Avisen har sitert Miguel Ubeto, den nasjonale mesteren i Venezuela, etter at han skrev på twitter at Gianetti og Josean Fernández ville møte folk fra turistrådet Venezuela País de Sueño. En eventuell avtale skal kunne redde det spanske laget, samt gi venezuelanere innpass på det europeiske markedet.

Dersom Geox-sjefen lyktes vil laget kunne kjøre på samme nivå neste år som der har gjort i år.

Flere ryttere har imidlertid forlatt laget allerede. Stortalentet Fabio Duarte har sammen med Mauricio Ardilla signert for kolombianske Coldeportes, Daniele Colli skal sykle sammen med Vegard Stake Laengen i Team Type 1, mens Xavier Florencio drar til Russland og Katjusja.

Cobo blir gjerne
Vuelta-vinner Juan Jose Cobo har uttalt at han gjerne vil sykle for Geox også neste år, mens heller ikke Denis Mensjov har signert noen ny kontrakt med et annet lag. Også David de la Fuente har uttrykt et ønske om å bli i laget.

Laget vant i år vueltaen med Juan Jose Cobo, men helt siden starten har det vært mye tull i laget. Etter at det ble klart at lagets sponsor ikke ville stå inne for den økonomiske garantien

- De burde fortalt oss at vi kunne dra rett etter vueltaen, det hadde vært den riktige avgjørelsen. At de valgte ikke å gjøre dette, viser at det dreier seg om mennesker uten både skrupler og moral, har rutinerte David Blanco uttalt tidligere.

Denis Mensjov mente at menneskene bak ikke hadde peiling på sykkel. Russeren har blitt linket til flere lag, blant annet Astana og Katjusja, men ingen avtale skal være inngått.