*Nettavisen* Sport.

Det beste fra 13. serierunde

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Rundens lag, rundens mål, Ujahs farvel og gode kommentarer. Les det beste fra tippeligarunde 13 her.

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 13 (3-5-2):

KEEPER:

Espen Bugge Pettersen (Molde) – I mangel på keepere som virkelig skilte seg ut denne runden, faller valget på Bugge Pettersen. Landslagskeeperen holdt nullen, gjorde ingen feil i feltet og var flink til å sette i gang spillet.

FORSVAR:

Even Hovland (Sogndal) – Hovland storspilte mot Solskjærs menn, og viste hvorfor Manchester United inviterte ham på prøvespill i vinter. Knalltøff i duellene og smart i posisjoneringen.

Simen Wangberg (Rosenborg) – Unggutten gjorde en god kamp mot Tromsø, og holdt TIL-spissene Mos og Thomas Drage i sjakk gjennom hele kampen.

Indridi Sigurdsson (Viking) – Islendingen, som er ny kaptein i Viking, gjorde en strålende kamp mot Stabæk. Var som alltid uredd og tøff i duellspillet, og sørget for at Rune Almenning Jarstein fikk en rolig dag på jobben.

MIDTBANE:

Markus Henriksen (Rosenborg) – Stortalentet begynner å bli voksen, og var en sterk bidragsyter til at RBK stakk av med alle poengene mot Tromsø. Har en enorm arbeidskapasitet, og var klok med ballen i beina. Les også: - Dette var et vendepunkt for oss

Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg) – Den lille duracellkaninen presterte årsbeste mot Tromsø, og var sammen med Henriksen en av grunnene til at RBK vant midtbanen på Lerkendal. Scoret et mål og var i konstant bevegelse.

Michael Barrantes (Aalesund) – Barrantes blir beskrevet av Kjetil Rekdal som en av de beste spillerne i Tippeligaen, og det har han nok rett i. Barrantes strålte på Brann Stadion, var veldig ballsikker og scoret et knallmål.

Nosa Igiebor (Lillestrøm) – Nosamannen fant seg skikkelig til rette da han ble flyttet ut til venstre på midtbanen etter pause, og drev LSK-laget fremover med sin slepne teknikk og blikk for spillet. Høy klasse over det han foretok seg med ballen.

Bojan Zajic (Vålerenga) – Scoret ett mål og hadde én målgivende i VIFs 2-0-seier over Sarpsborg. Klansfavoritten var involvert i det meste på Ullevaal, og gjorde en flott kamp for Vålerenga.

ANGREP:

Anthony Ujah (Lillestrøm) - Super-Ujah banket inn fire mål mot Strømsgodset, og viste frem spill av høy, høy klasse. Tre av de fire målene er dessuten glimrende prestasjoner, der han kombinerte avslutningsegenskaper med rå kraft, vilje og finesse. Les også: - Ord kan ikke beskrive dette.

Bjørn Bergmann Sigurdarson (Lillestrøm) – Havnet litt i skyggen av firemåls-Ujah, men også han leverte en god kamp på topp for LSK. Kom rett fra U21-EM og 20 minutters spill for Island dagen i forveien, men bidro til at LSK vant fortjent mot Godset. Jobbet som en hest, og skapte mye av rommet Ujah trengte for å briljere.

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens mål: Magne Hoset (Molde). Hoset fikk stå alene på 20 meter, og da var han ikke vond å be. Ladet kanonen og banket ballen i mål, på vakkert vis.

Rundens farvel: Anthony Ujah scoret fire mål, feiret lenge med fansen på stadion og dro på puben med supporterne etter kampslutt. Var dette hans farvel med Åråsen-publikummet?

Rundens jubileum: Molde feiret sitt 100-årsjubileum på best mulig måte: 3 poeng og tabelltopp. Fremtiden ser lys ut for Solskjær og hans menn.

Rundens kommentar: Den gamle stopperkjempen Torgeir Bjarmann ble spurt om hvordan han tror det er å spille stopper mot en spiller som Ujah. Bjarmann svarte selvsikkert: - Han hadde ikke scoret hvis jeg hadde spilt.

Rundens påpekning: Kjetil Rekdal er en ærlig mann, og nå begynner han å bli lei av å figurere i overskriftene i norsk fotball. Etter kampen mot Brann på søndag, ble Rekdal spurt hva han syntes om dommeren. Rekdal ante nok forventingene til journalistene som hørte på, og påpekte følgende: - Jeg er ikke sinna hele tiden.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

- Det beste fra åttende serierunde

- Det beste fra niende serierunde

- Tiende serierunde ble utsatt på grunn av streik.

- Det beste fra ellevte serierunde

- Det beste fra tolvte serierunde

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.