Det beste fra femte serierunde

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Rundens lag, merkelige skovalg, flashbacks og «coaching i verdensklasse». Les alt om 5. runde i Tippeligaen her.

26.04.11 09:18

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Bruk gjerne kommentarfeltet til å diskutere kåringene.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 5 (4-3-3):

KEEPER:

Espen Bugge Pettersen (Molde) – Landslagskeeperen viste hvorfor han er nettopp det, og leverte en strålende forestilling mot bergenserne. Reddet en straffe fra Kim Ojo, og hadde flere viktige redninger i perioden da Brann jaktet 2-2.

FORSVAR:

Karim Essediri (Lillestrøm) – Tunisieren med den gode innleggsfoten kunne notere seg for to målgivende mot Haugesund. Kom stadig på offensive løp, og var én av flere gode i LSK-forsvaret.

Kjetil Berge (Sarpsborg) – Kaptein Berge gikk i krigen for sarpingene mot Start, og leverte forsvarsspill av høy klasse. Klok i posisjoneringene og god i duellene. Nøytraliserte Ole Martin Årst.

Jim Larsen (Rosenborg) – Dansken presterte endelig på det nivået RBK-supporterne har forventet av ham. Avverget flere farlige muligheter med gode taklinger, og var også farlig på offensive cornere, der han ved ett tilfelle headet i treverket.

Fredrik Björck (Tromsø) – Den storvokste midtstopperen gjorde en god kamp mot Odd Grenland. Vant de fleste duellene mot Frode Johnsen, og tok med det brodden ut av det meste Odd hadde å by på. Skapte ro i Tromsø-forsvaret. Les også: Tror på gull for Tromsø

MIDTBANE:

Nosa Igiebor (Lillestrøm) – «Nosamannen» har funnet seg til rette i en rolle til venstre på Lillestrøms midtbane, og det er morsomt å se ham spille fotball om dagen. Det var klin umulig å ta fra ham ballen, og Nosa preget kampen gjennom 90 minutter. Scoret i tillegg to mål.

Mohammed Abu (Strømsgodet) – Man begynner å forstå hvorfor Manchester City hentet Abu. Gjorde en kjempekamp mot Viking, og har en pasningsfot mange kan misunne. Arbeidsjern.

Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg) – Skjelbred var en av hovedårsakene til at RBK vant midtbanekampen mot Vålerenga, og var en terrier kampen gjennom. Som alltid god med ballen i beina. Bare scoringen manglet, og nok en gang var det nære på.

ANGREP:

Anthony Ujah (Lillestrøm) – Lillestrøm-juvelen gjorde nok en god kamp, og scoret to mål. Var som vanlig meget god til å posisjonere seg i boksen, og avgjorde kampen med sin 2-0- og 3-0-scoring. En goalgetter.

Bjørn Bergmann Sigurdarson (Lillestrøm) – Det islandske supertalentet har fått sitt gjennombrudd i LSK-trøya i år. Gjorde en kjempekamp mot Haugesund, og må være en forbannelse å spille mot. Råsterk, teknisk og hurtig, og scoret på en flott heading. Les også: - Akkurat som Fernando Torres

Pape Paté Diouf (Molde) – Diouf gjorde en god kamp på en dårlig gressmatte på Brann Stadion, og scoret to mål selv Ole Gunnar Solskjær ville vært fornøyd med. Et konstant uromoment.

HTML EMBED

GENERELT:

Rundens øyeblikk: Rade Pricas brassespark mot Vålerenga. Prica hoppet opp og smalt ballen i stanga etter en manøver man oftere ser i turnhallen enn på en fotballbane. Slike forsøk fortjener en bedre skjebne. Les også: - Det gikk for fort for Freddy

Rundens mål: Gilles Ondos 3-1-scoring for Stabæk mot Fredrikstad. Ondo fikk ballen på 20 meter, ladet kanonen og smalt ballen i krysset, utagbart for FFKs Lasse Staw. Les også: - Jeg er ingen toppscorer

Rundens skovalg: Ruben Yttergård Jenssen spilte med én svart og én hvit fotballsko mot Odd Grenland. Ny mote i Nordens Paris?

Rundens guttunger: Alle LSKs fem mål mot Haugesund kom fra tjueåringer. Det samme skjedde da kanarifugla vant 7-0 mot Stabæk, men da tegnet også 17-årige Ohi Omoijuanfo seg på scoringslista. De gamle er eldst?

Rundens flashback: Kristofer Hæstad huskes i England for det fatale tilbakespillet i sin Wigan-debut, som ga Chelsea et mål. Mot RBK var han uheldig igjen, og kopierte tabben fra Premier League-debuten.

Rundens «coaching i verdensklasse»: Da det var fem minutter igjen av kampen mellom Godset og Viking, så Ronny Deila på klokka og byttet inn Fredrik Nordkvelle. Det tok to minutter, så satt Nordkvelle inn seiersmålet. Les også: Han brøt forbannelsen

Enig eller uenig? Diskuter under.

HTML EMBED

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.