RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Det beste fra fjerde serierunde

Sist oppdatert:
Rundens lag, blinde dommere og merkelige mål. Her er Nettavisens kåringer fra runde fire i Tippeligaen.

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Bruk gjerne kommentarfeltet til å fortelle om dere er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 4 (4-3-3):

KEEPER: Kenneth Høie (Start) – Høie er kanskje den beste norske keeperen i ligaen akkurat nå, og gjør en god kamp mot Viking. Ble ikke satt på så mange prøver, men tok det som kom og hadde et par feberredninger.

FORSVAR: Jørgen Horn (Fredrikstad) – Rosenborg skapte knapt en sjanse mot Fredrikstad, og det kan Horn ta mye av æren for. Er lur i spillestilen og kontant i duellspillet. God i lufta.

Alexander Aas (Strømsgodset) – Rutinerte Aas gjorde en kjempekamp mot Sarpsborg. Scorer to mål som midtstopper, og bruker kløkt til å ufarliggjøre Øyvind Hoås og Martin Wiig.

Brian Priske (Start) – Det begynner å bli en vane å føre opp Brian Priske på rundens lag. Dansken lukker fullstendig sin side, og er i tillegg en bidragsyter i det offensive spillet. Les også: - Det blir for dumt

Kristoffer Vatshaug (Molde) – Spilte stopper med stor bravur mot Stabæk. Gjør ting enkelt, og er samtidig god i duellene og flink til å binde sammen Molde-forsvaret.

MIDTBANE: Nosa Igiebor (Lillestrøm) – Nigerianeren har virkelig funnet formen i år. Er sterk som en okse, elegant som en ballerina, og for en gangs skyld gjør han også en kjempejobb i det defensive spillet på Lillestrøm-midtbanen. Umulig å ta fra ballen.

Mohammed Abu (Strømsgodet) – Abu fortsetter fremgangen på Godset-midtbanen. Strør pasninger som om det skulle være den mest naturlige ting i verden, og var overalt mot Sarpsborg.

Espen Hoff (Start) – Spiller egentlig hengende spiss, men får plass på midtbanen på dette laget. Den kortvokste virvelvinden har utviklet et flott samarbeid med Ole Martin Årst, et samarbeid som nå begynner å bære frukter. Scorer et flott mål, og er god til å spille fri andre.

ANGREP: Tarik Elyounoussi (Fredrikstad) – Tarik har egenskaper som gjør at det alltid virker farlig når han har ballen. Scorer et kanonmål mot Rosenborg og er et uromoment. Les også: - Tarik var fantastisk

Frode Johnsen (Odd Grenland) – Den gamle storscoreren viser at han fortsatt har nivået inne. Banker inn to mål, og gjør en god kamp mot Aalesund. Les også: Kan bli vraket som spiss

Thomas Sørum (Haugesund) – Sørum scorer to mål mot Brann, og er utrolig klok i bevegelsene. Nydelig overhopp i forkant av Eirik Mælands 3-1-scoring.

GENERELT:

Rundens øyeblikk: Erling Knudtzons 0-1-scoring mot Vålerenga. Knudtzon har vært latterliggjort og mobbet for dårlige prestasjoner, men denne sesongen har han funnet frem til storformen. Det må ha vært en fin personlig hevn å score foran egne supportere i årets største hatkamp. Les også: Buet ut av fansen og sist på børsen

Rundens Brilleland-søknad: Dommer Tom Harald Hagen i kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm. Presterte å gi gult kort til Frode Kippe etter en takling fra Lars Kristian Eriksen. Skulle tro det var mulig å se forskjell på Kippe på to meter og Eriksen på nærmere 1.60.

Rundens nedverdigende: Fredrikstad mot Rosenborg. Som om ikke det var nok å vinne fortjent 2-0 mot trønderne, toppet det seg mot slutten av kampen. Fredrikstad hadde så mange trekk på rad at publikum begynte å juble for hvert trekk FFK fullførte. Elyounoussi fikk ballen, og tok like gjerne en lobb over en RBK-spiller, og ga ballen videre til nok et trekk. Les også: - Vi mangler selvtillit

Rundens bredeste glis: Ole Gunnar Solskjær. Endelig fikk han sin første seier som Molde-sjef. Les også: - For tidlig seriestart i Norge

Rundens mål: Tarik Elyounoussi mot Rosenborg. Fikk ballen i beina på 40 meter, tok seg god tid, førte mot mål og klinket ballen utagbart bak Daniel Ørlund fra 25 meter. Klassescoring.

Rundens merkeligste mål: Viking-keeper Rune Almenning Jarstein skulle spille ut ballen på et tilbakespill, men skjøt rett i Starts Ole Martin Årst. Ballen gikk i bue over Jarstein, landet på dødlinja og spratt inn på banen igjen, der Årst nådde den først. Jarstein ble liggende på bakken og ropte på frispark. Årst gjorde selvsagt ingen feil, og trillet ballen i det tomme målet. Om de hadde stått på banen og øvd 100 ganger, hadde de ikke klart å kopiere det målet.

Rundens rekord: Erik Mjelde scoret tidenes raskeste mål i Tippeligaen, i 3-3-kampen mellom Haugesund og Brann. Rekorden tok Branns midtbanemann fra Tommy Øren. Den skadeplagede spissen brukte 12,3 sekunder på å finne nettet tilbake i 2006. Les mer her .

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere