RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det beste fra tolvte serierunde

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Rundens lag, rundens mål, flaue duelltap, ærlige trenere og mye mer. Les det beste fra tippeligarunde 12 her.

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 12 (4-4-2):

KEEPER: Espen Bugge Pettersen (Molde) – Landslagsmålvakten sto en feilfri kamp mot Godset, og reddet det som kom. Hadde noen viktige redninger i perioden hvor Godset presset på for utlikning.

FORSVAR: Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset) – Norsk-tyskeren har virkelig funnet formen i Godset-trøya i år, og gjorde nok en god kamp mot Molde, selv om seieren uteble. Alltid ivrig etter å bidra offensivt.

Tom Høgli (Tromsø) – Den proffaktuelle landslagsbacken gjorde en solid kamp som vanlig mot LSK, og stengte sin side totalt. Sørget for at Lars Kristian Eriksen fikk utrettet null og niks på LSKs venstreside. Les også: Henning Berg: - Typisk medgangslag

Even Hovland (Sogndal)- Hovland var sjef med stor S mot Haugesund. God i lufta og trygg med ballen i beina.

Fredrik Björck (Tromsø) – Svenske Björck var banens beste spiller mot LSK, og gjorde nok til at LSK gikk målløse av banen. God kontroll på Ujah.

MIDTBANE: Magne Hoset (Molde) – Hoset gjorde en strålende kamp mot Godset, og balanserte Molde-midtbanen på flott vis. Samtidig er han meget trygg med ballen, og strødde pasninger som om det skulle være den mest naturlige ting i verden. Les også: - Solskjærs trussel til spillerne

Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg) – Rosenborg vant mot Aalesund, mye takket være at de vant midtbanekampen. Det skal Skjelbred ha mye av æren for, og lysluggen gjorde en god kamp mot Rekdal & co. Arbeidshest, og kreativ i tillegg.

Morten Moldskred (Rosenborg) – Moldskred storspilte mot gamleklubben, og noterte seg for to scoringer. Var frisk de 70 minuttene han spilte, før han ble offer for et defensivt bytte av trønderne.

Ole Jørgen Halvorsen (Sogndal) – For en kamp av Halvorsen. Scorer to mål og har én målgivende i Sogndals 3-1-seier over Haugesund, og begynner virkelig å vise seg frem på dette nivået. Begge målene er flotte, og stikkeren til Solheims mål er av høy klasse. Les også: Nå spiller de festfotball

ANGREP: Ole Martin Årst (Start) – Ringreven Ole Martin Årst skal man aldri avskrive. Scorer hattrick og er et konstant uromoment for FFK-forsvaret. Beveger seg uhyre smart i boksen, og vinner kampen på egenhånd for det pressede Start-laget.

Bengt Sæternes (Viking) – Sæternes fikk endelig åpnet målkontoen for denne sesongen, og scoret like gjerne tre mål når han først begynte. Var rutinert og god i Viking-angrepet, og kom stadig på lure løp inn i boksen. Les også: Hareide: - Utrolig stolt

PS: Det gjenstår fortsatt en kamp i runde 12, og den avholdes i juli. Det er derfor et amputert rundens lag vi presenterer denne uken.

GENERELT:

Rundens mål: Mats Solheims mål for Sogndal mot Haugesund. Det er ikke selve avslutningen som er vakker, men hele angrepet. Per Egil Flo slo en strålende 50-metersball ut mot Mats Solheim på Sogndals høyreside. Han headet ned til Ole Jørgen Halvorsen, som dro av to spillere med en nydelig vending, før han slo en nydelig stikker tilbake til Solheim, som satt ballen trygt i mål. Vakkert Sogndal-spill.

Rundens pinlige: Duellen i forkant av Sogndals 1-1-scoring mot Haugesund. Tom Erik Nordberg sto klar til å heade unna en lang ball, men 1.95-høye Nordberg tapte hodeduellen mot vesle Cato Hansen, Sogndal fikk tak i ballen og scoret. Den angrer du nok på, Nordberg.

Rundens ærlige: Kjetil Rekdal, hvem ellers. Det skal han ha, han snakker seg ikke til den ledige landslagsjobben, men sier det han mener. Alltid. Denne gangen sa han rett ut at NFF og dommerne favoriserer RBK, og at Aalesund ikke hadde fått et straffespark i situasjonen RBK fikk straffe, da ballen spratt opp i hånda til Jonatan Tollås.

Rundens pensjonister: Ole Martin Årst og Bengt Sæternes. Begge scoret hattrick for de to lagene som kanskje sliter mest akkurat nå, Start og Viking. Da brettet gamlekara opp ermene og satt standarden.

Rundens gode taper: Ronny Deila. Tapte for første gang hjemme i år, men i stedet for å bortforklare eller sutre til pressen, valgte Deila å skryte av et godt Molde-lag. Les også: - Jeg skal hjem og studere Molde

Rundens bortkastede dødball: Godsets dødball på overtid mot Molde. Godset-spiller Lars-Christopher Vilsvik hadde ligget på sidelinjen med kramper i begge beina i to minutter, før han kom inn på banen igjen. Da fikk Godset en dødball i god posisjon, og krampebefengte Vilsvik fikk æren av å slå dødballen. Den gikk håpløst rett i første forsvarer, og muligheten ble skuslet vekk.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

- Det beste fra åttende serierunde

- Det beste fra niende serierunde

- Tiende serierunde ble utsatt på grunn av streik.

- Det beste fra ellevte serierunde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere