Gå til sidens hovedinnhold

– Det beste med Vålerenga er at alle er fair med hverandre

29. juli 2013 er det hundre år siden Vaalerengens Idrættsforening ble stiftet. Nå er feiringen i full gang!

VÅLERENGA: – Jeg har vært med fra Sotahjørnet før kirka, og så har jeg vunnet to bager med ting i allerede, smiler Didrik Petkov (12) stolt.

12-åringen spiller selv for Vålerenga, blant annet på Norway Cup, men mandag er han med og feirer klubben i sitt hjerte.

– Det beste er at det blir ekstra liv på tribunen i dag. Vålerenga tar med folk som ikke har hatt det så bra i livet, og alle er fair med hverandre, sier han, og legger til at miljøet rundt idrettsforeningen er viktig.

– Noe av det beste er Klanen, og Vålerenga mot rasisme er også et veldig bra tiltak. Det er godt å se en klubb uten rasisme, sier Didrik, som slettes ikke er alene om å begynne hundreårsfeiringen av Vålerenga tidlig.

SEND DIN HILSEN TIL VIF PÅ HUNDREÅRSDAGEN HER!

Begynte feiringen tidlig

– Jeg har akkurat begynt feiringen nå, og jeg fikk gåsehud av jubileumssangen. sier Frank Sandbye-Ruud.

Han har selvsagt kledd seg i jubileumsdrakta, og er klar for en lang dag med feiring av klubben, blant annet sammen med kompisen Jan Hovland.

LES OGSÅ: «En plass på laget betyr mer enn all verdens kommunale planer»

Pynta til bursdag

– Man pynter seg jo til bursdagsselskap! Og det er hyggelig at så mange møter opp, sier Hovland.

– Det er jo på tide at man markerer seg i bydelen. Jeg gleder meg til plaketten blir avduket her nå, sier Sandbye-Ruud.

Klokka 09.45 ble plaketten fra Oslo Byes vel avduket ved Kassesnekkeriet i Vålerenggata 29, der VIF ble stiftet for nøyaktig hundre år siden i dag.

Stort mener kompisene Frank og Jan, som allerede er fornøyde med feiringen.

– Det er bra så langt, med masse media rundt VIF i dag. Folk har pynta seg her, og det er tydelig at folk bryr seg, sier han.

Sjekk sist ukes episode av Vålerenga-talkshowet Bohemen Live her: – Vi skjønner ikke hvor heldige vi er

Vinner i kveld

I kveld spiller Vålerenga jubileumskamp mot Sarpsborg 08. At det blir seier er hevet over en hver tvil, mener gutta.

Følg kampen mellom VIF og Sarpsborg 08 direkte!

– Børven putter to, vi vinner 4-0, sier Sandbye-Ruud.

SE VÅLERENGAS JUBILEUMSVIDEO HER

Fikk skulptur i gave

Og selvsagt er det ingen fødselsdag uten gaver. En av de mest synlige gavene ble mandag formiddag avduket på Sotahjørnet på Vålerenga, og hadde avsender Obos.

Skulpturen «Gutta på hjørnet» er laget av Merete Nilsen Bua, og viser et antall engasjerte menn i livlig diskusjon. Mennene er nok VIF-patrioter som diskuter laget sitt, kanskje etter en kamp.

– Vålerenga er en viktig del av Oslos identitet og Sotahjørnet en viktig del av Vålerengas identitet. Da Aldermannsligaen i Vålerengens Idrettsforening spurte oss om vi kunne tenke oss å støtte en slik skulptur i forbindelse med foreningens 100-årsjubileum, syntes vi dette kunne være en god gave til foreningen og bydelen, sier kommunikasjonsdirektør i Obos, Åge Pettersen.

Sotahjørnet

FRA OBOS: Skulpturen «Gutta på hjørnet» er en bursdagsgave til Vålerenga fra Obos, og ble avduket på hundreårsdagen. Foto: Ine-Elise Høiby

- Det handler om tilhørlighet

Etter et par timer med feiring i Vålerengaparken gikk bursdagsbarnet og gjester fra parken og ned til Bohemen i sentrum. Det var mange som hadde møtt opp for å gå i bursdagstog, deriblant Elisabeth Frettem og venninnen Trude Larsen.

- Vålerenga er så mye for oss. Det er kjærlighet, både til klubben og til stedet, forteller Elisabeth Frettem.

- I tillegg handler det om tilhørligheten man har. Barna mine har spilt både håndball og fotball i Vålerenga, og jeg er Klansmedlem og drar på alle fotballkampene, sier en ivrig Trude Larsen til dittOslo i sommersolen utenfor Bohemen.

- Jeg drar nok mer på hockey enn på fotball, men jeg har selvsagt sesongkort til begge delene, sier Frettem, som tilfeldigvis er moren til selveste Brede Frettem Csiszar på Vålerengas ishockeylag.

Begge to er enige om at det er viktige å støtte klubben i både medgang og motgang, uansett hva. I tillegg er Vålerengasupporterne svært glade for at dagens arrangement har gått så bra som det har gjort, og at det er fint at så mange har møtt opp.

Men én ting de er uenige i før kveldens kamp, er hvor mye Vålerenga vinner.

- Jeg tror det blir 3-0, smiler Frettem, mens Larsen tror Sarpsborg 08 klarer å redusere til 3-1 på Ullevaal Stadion i kveld.

DittOslo.no følger VIFs hundreårsjubileum utover mandag 29. juli 2013 – følg med her!

SEND DIN HILSEN TIL VIF PÅ HUNDREÅRSDAGEN HER!

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat