*Nettavisen* Sport.

Det beste mellom to stenger

Foto: Scanpix

Superduoen Kasper Hvidt og Steinar Ege avgjør kampen i kveld.

22.01.09 15:06

- Det laget skulle jeg gjerne ha trent, sier Henrik Mærsk til Nettavisen.

Han snakker selvsagt om det danske hovedstadslaget FCK. Neste sesong vil de ha både Steinar Ege og Kasper Hvidt i stallen sin.

Men enn så lenge blir nok Mærsk værende i lille Nærbø i bunnen av den norske eliteserien.

«Steinar den Tålmodige»
Ege og Hvidt skal derimot utkjempe en heftig EM-duell mellom stengene for hvert sitt lag under kveldens dansknorske oppgjør.

Mer håndball? Her finner du håndballnyheter på Nettavisen!

- Keeperspillet blir helt avgjørende i denne kampen. Begge to er helt fantastiske, sier Runars danske keeper, Jonas Degnbol, til Nettavisen.

- Hva er den største forskjellen på de to?

- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg synes begge to er veldig gode til å lese spillet. Kasper er kanskje litt mer bevegelig, mens Steinar venter litt og ser an hva skytteren gjør.

The winner takes it all
Kveldens oppgjør i Porec kan bli altavgjørende for det norske laget. Ved dansk seier tar Ulrik Wilbæks menn med seg pene fire poeng til mellomrunden.

Norge kan på sin side stå igjen med svarteper, dersom utfallet av oppgjøret blir det samme som mot Serbia onsdag.

Så hva tror egentlig våre danske venner om kampen?

- Jeg synes Norge spilte meget godt i går, og syntes synd på dem etter den kampen. Jeg tror det blir nok en superjevn affære i kveld, kanskje det ender uavgjort, undrer Degnbol.

- Jeg vil si at Norge og Danmark og to veldig jevne lag. I hvert fall over én kamp. Under hele mesterskapet tror jeg danskene kommer til å nå lengst. De har en bredere stall, mens Norge er avhengig av noen få spillere, sier Mærsk.

PS! Fra den norske leiren ble det torsdag formiddag varslet at hardtskytende Christoffer Rambo er innlemmet i den norske 16-mannstroppen til oppgjøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.