DOHA (Nettavisen): 19-åringen endte opp på femteplass etter å ha vært veldig nære en medaljeplass. Rundt 200 meter fra mål var Jakob helt med i toppen, men til slutt var det etiopieren Muktar Edris som vant på tiden 12.58,86 og dermed forsvarte VM-gullet fra 2017. Etter målgang var Jakob Ingebrigtsen helt tom på tiden 13.02,93. En tid som kun er 90 hundredeler bak hans personlige rekord på 13.02,03.

- Jeg gikk alt det jeg kunne. Jeg hadde håpet på en noe senere reise, men jeg ga alt jeg hadde. Nå skal jeg hjemme for å trene. Det gikk bra, men jeg ble veldig sliten på slutten, sier Ingebrigtsen til NRK.

- Det ble dramatisk. Jeg syntes det var rart at Filip stoppet der, og Jakob var noe hissig på grøten, sier far og trener Gjert Ingebrigtsen etter løpet, til NRK.

Filip og Jakob plasserte seg i teten i de siste rundene, men så måtte Filip bryte før siste runde etter å prøvd å henge på tempoet til etiopierne Edris og Bekele.

- Det er veldig surt. Det er et antiklimaks, det var kjedelig, sier Filip til NRK.

Det gikk ikke veldig fort i begynnelsen av løpet, slik at brødrene Ingebrigtsen hadde ingen problemer med å henge med. Etter hvert prøvde etiopierne å skaffe seg seg luke, og rundetidene gikk nedover. Det ga Henrik store problemer som ble hektet av etter 2000 meter, men Jakob og Filip var fortsatt med godt plassert i teltet.

- Jeg kom gjennom på en kjedelig tid på 13.36, men jeg har ikke så mange bedre løp enn det denne sesongen, forteller en sliten Henrik Ingebrigtsen til NRK.

Ble nevnt som gullkandidat

Det var knyttet enorm spenning til VM-finalen på 5000 meter. Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen var alle kvalifisert, og på forhånd var det mange som hadde troen på en norsk medalje. Spesielt var det flere eksperter som mente at Jakob Ingebrigtsen var en reell gullkandidat.

- For meg er Jakob Ingebrigtsen soleklar medaljekandidat nå, og det er faktisk mulig å ta gull. Jeg tror det er en bedre gullmulighet på 5000-meter enn på 1500-meter. Jeg skal ikke legge det presset på ham, men det kan skje, sa NRK-kommentator Jann Post til NRK.

Basert på prestasjonene denne sesongen, så var det etiopieren Telahun Haile Bekele som gikk inn som favoritt. Han hadde sesongbeste i feltet med tiden 12:52.98 minutter. Hans landsmann Selemon Barega var også en gullkandidat, siden han var ranket som nummer en i verden før finaleløpet. Barega endte opp med å ta sølv, mens Bekele endte på fjerdeplass, bak kanadieren Mohammed Ahmed.

Her finner du programmet for resten av VM: