Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir bare å overleve

Men Thor Hushovd frykter ikke etappen over Col du Tourmalet mest.

LAVAUR (procycling.no): Med Thor Hushovd som sisteopptrekker, gjorde Garmin-Cervélo sitt ypperste for at Tyler Farrar skulle blande seg inn i sjefsduellen mellom Mark Cavendish og André Greipel.

Det fungerte bare nesten for Hushovd & Co. i Lavaur.

- Det gikk veldig fort i spurten, og vi havnet nok litt tidlig foran. Det gjorde at vi mistet litt fart og måtte akselerere igjen. Da kom andre i større fart bakfra, så det var ikke optimalt for oss, forteller Hushovd til procycling.no.

Les referatet fra etappen her!

Behagelig start, men så...
Det ble til slutt en 3. plass for Farrar i sprinternes aller siste sjanse før Pyreneene.

Torsdagens etappe starter behagelig nok for nordmannen. 130 kilometer i relativt flatt terreng før klatringen starter.

Rytterne skal første over førstekategorien La Hourquette d’Ancizan (9,9 kilometer med 7,5 prosents stigning i snitt), så venter legendariske Col du Tourmalet (17,1 kilometer á 7,3) og til slutt Luz Ardiden (13,3 á 7,4).

- Det blir bare å overleve og se om vi kan hjelpe klatrerne slik at de kommer inn i fjellene på en fornuftig måte. Det blir noen tøffe dager i Pyreneene, men den i morgen er ikke verste, mener han.

Blodslit mot Plateau de Beille
Fredag venter en 152,5 kilometer lang etappe mellom Pau og Lourdes. Den store testen blir Col d’Aubisque (16,4 á 7,1 prosent), men klatringen etterfølges av utforkjøring ned mot mål.

Lørdagens etappe er den virkelige testen. Da skal feltet over hele fem topper, før det hele skal avgjøres oppover Plateau de Beille.

Toppavslutningen i 1780 meters høyde skjer til alt overmål på det fjellet mange regner for det aller hardeste i Pyreneene.

- Forventer å miste trøya
Endringene i løypeprofilen kommer til å gjøre store utslag i sammendraget.

Hushovd ligger for eksempel pent plassert på 24. plass, 5 minutter og 13 sekunder bak rittlederen. Det gjør han defintivt ikke etter at etappen er syklet.

Les også: Sliten Hushovd har dårlig tid

Heller ikke Tomas Voeckler, som for tiden sykler i den gule ledertrøyen, er spesielt optimistisk i forhold til hva som venter de neste dagene.

- Jeg forventer å miste den gule trøya allerede i morgen. De som går for sammendraget kommer til å angripe tidlig på etappen. Det er vanskelig for meg å holde det tempoet i fjellene, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å forsvare trøya, fortalte Voeckler etter onsdagens etappe.

Dagens spørsmål (13. juli) :

Hvilken rytter i årets felt hadde flest etappeseire i Tour de France på CV-en før årets utgave?

1) Thor Hushovd 2) Alberto Contador 3) Mark Cavendish

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Team Sky-sykkeltrøye, signert av Edvald Boasson Hagen.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken