Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir en seier med bismak

Emil Hegle Svendsen føler med Tarjei Bø etter kollapsen i Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tarjei Bø (22) ledet verdenscupen med 75 poeng på Emil Hegle Svendsen (25) og hadde tilsynelatende full kontroll før de tre avsluttende rennene i Holmenkollen.

Men på torsdagens sprint sprakk stryningen fullstendig. Én bom liggende ble fulgt opp med fire bom stående. Dermed måtte han fly fem strafferunder. Og når skiene heller ikke holdt mål, ble det en 44.-plass.

Samtidig ble Emil Hegle Svendsen nummer seks. Det ga 38 poeng, og dermed er avstanden opp til Bø redusert til 37 poeng. Lørdagens renn er dessuten en jaktstart basert på torsdagens sprint. Det betyr at Svendsen nesten garantert kutter ned ytterligere på differansen, og at søndagens fellesstart kan bli en ren duell med sammenlagtseteieren i verdenscupen som premie.

Les også: Knærne kan stoppe Berger for godt

- Er ingen «bad guy»
- Da blir det litt ekstra press i helga. Dette gjør det mer spennende. Jeg hadde egentlig litt opp, og hadde faktisk håpet å slippe stresset, sier Emil Hegle Svendsen.

Uttalelsen er en blanding av fleip og alvor. Selvfølgelig ønsker Svendsen å vinne verdenscupen, og er innstilt på å satse alt for å klare det.

Men ikke på en sånn måte.

- Det blir en seier med bismak hvis jeg klarer det. Jeg unner ikke Tarjei å miste dette nå, etter at han har hatt trøya gjennom nesten hele sesongen. Det er ikke morsomt at han får en sånn totalsprekk og egentlig får to løp ødelagt, sier Svendsen.

Og han sier det på en måte som ikke levner tvil om at han mener det.

- Jeg blir ofte framstilt som en «bad guy», men jeg er ikke det, understreker Svendsen.

Ingen forklaring
Tarjei Bø har selv ingen god forklaring på hva som gikk galt på ståendeserien.

- Jeg er ikke sikker på hva jeg holdt på med, sier han rett ut.

En teori har han likevel:

- Det var en del vind i dag. Vanligvis er jeg veldig offensiv på skyting når det er vindstille, mens jeg bruker å roe mer ned når det er vind. I dag ble det en mellomting, konstaterer Bø.

Mannen som hadde vært blant de seks beste i 20 av 23 renn før torsdagens sprint, legger ikke skjul på at nervene også kan ha spilt ham et puss.

- Jeg merker at det er litt som står på spill, erkjenner han overfor Nettavisen.

Samtidig innser han at kampen om sammenlagtseieren nå er helt åpen.

(Les videre under bildet)

- Blir selvfølgelig skuffet
- Emil tok inn mange poeng. Altfor mange poeng. Jeg trodde det skulle være en grei jobb, men nå er det kamp, fastslår Bø.

At det vil være en brutal nedtur å bli slått på målstreken, legger han ikke skjul på.

- Selvfølgelig blir jeg skuffet hvis jeg mister det nå. Med et sånt forsprang du egentlig vinne, konstaterer Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen vant altså verdenscupen i fjor, mens Tarjei Bø jager sin første seier.

Den som har aller flest sammenlagtseirer i verdenscupen, er Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen: - Bø skal vinne
Slik vurderer han duellen Svendsen og Bø skal utkjempe i Holmenkollen lørdag og søndag:

- Tarjei skal egentlig klare det. Men Emil er i slag og blir tung å slå nå. Vi får håpe det blir spennende og at den beste vinner til slutt, sier Bjørndalen til Nettavisen.

Torsdagens sprint ble for øvrig vunnet av Andreas Birnbacher (Tyskland) foran Björn Ferry (Sverige) og Alexander Wolf (Tyskland).

Med sin sjetteplass ble Emil Hegle Svendsen (1 bom) beste nordmann. Øvrige norske plasseringer: 10. Lars Berger (2 bom), 13. Ole Einar Bjørndalen (2 bom), 20. Rune Brattsveen (1 bom), 32. Alexander Os (2 bom), 44. Tarjei Bø (5 bom), 54. Henrik L’Abee-Lund (1 bom), 67. Martin Eng (3 bom).

Nettavisen fulgte løpet direkte:

HTML EMBED

9199

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken