Han så en stund ut til å gå mot et lite gjennombrudd i etapperitt under årets Vuelta a España, men det var før han gikk på en smell på de siste fjelletappene.

Dermed ble det bare en skuffende 25. plass.

Neste år ønsker Eros Capecchi å ta det siste steget opp i toppen av sammenlagtlistene.

Den 26 år gamle italienske klatreren sikter seg inn mot hjemmerittet Giro d’Italia og håper han skal være god nok til å komme topp ti.

- Giroen er alltid veldig vanskelig og det er et tøft mål, men noe jeg kan strekke meg mot, sier Capecchi til Radio Mana Sport ifølge biciciclismo.

Wiggins gir han mareritt
Skal han nå det målet må det legges ned noen treningstimer på temposykkelen. For det er ikke de stupbratte fjellsidene Capecchi frykter mest.

- De 55 kilometerne med temposykling tror jeg blir et mareritt for alle. I hvert fall hvis Bradley Wiggins stiller til start.

Den regjerende Tour de France-mesteren sikter seg mest trolig inn på det italienske rittet neste år.

Men selv om det trolig vil røyne på mange minutter for både Capecchi og de fleste andre mot den regjerende olympiske tempomesteren, håper italieneren at fjellene skal skape avstander.

- Den siste uken kommer til å bli forferdelig på grunn av alle fjellene. Der er det mulig å tape alt, spår det italienske håpet.

Klar for spansk eventyr
Etter å ha tilbragt de siste to årene i Liquigas skal han neste sesong bytte til spanske Movistar. Der blir han lagkamerat med Alejandro Valverde og Juan Jose Cobo.

- Liquigas vil alltid ligge mitt hjerte nært, jeg har vært der i totalt fem år. Men i den alderen jeg er i nå er det viktig med trygghet.

- Movistar er et lag jeg alltid har likt og jeg er lovet en stor rolle i laget.

Som oppkjøring til giroen satser Capecchi på å hevde seg i Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo.

- Ardennerklassikerne har alltid fascinert meg, men det er Milano-Sanremo jeg virkelig ønsker å vinne.

Men før den tid starter italieneren sesongen i Australia med Tour Down Under. Der er det ingen tempoetappe.