*Nettavisen* Sport.

Det blir «haaah» mot «aaagh»

Og innimellom litt tennis.

(NTB) Velkommen til tennisfinalen der hvert slag gir gjenlyd verden rundt.

Det er en begivenhet Edvard Munch kunne malt og Wes Craven regissert. Når Maria Sjarapova og Viktoria Azarenka gjør opp om tittelen i Australian Open, er det Skrik i stereo.

Kvinnetouren WTA er neppe særlig fornøyd med at nettopp de to stønnet seg fram til finale, etter et tilsynelatende mislykket forsøk på å dempe lydene som preger mange kvinnekamper.

Azarenkas gutturale akkompagnement til slagene er så karakteristisk at publikum i Melbourne sarkastisk stønnet i takt med henne under kampen mot Casey Dellacqua.

Som å høre et vogntog
TV-stasjonen Channel Seven kommer lørdag igjen til å ta fram sin «Whoo!"-måler, som allerede har notert Azarenka til 91,4 desibel. Det er sammenlignbart med lyden fra et vogntog som suser forbi på motorveien.

Tabloidavisenes tittelsmeder fråtser i ordspill som «the squeal deal» (Herald Sun) og «princess of wails» (The Independent).

Diskusjonen er ikke ny. I sin tid kommenterte Peter Ustinov daværende verdensener Monica Seles' stønning på banen med at han nødig ville være i rommet ved siden av på hennes bryllupsnatt.

WTA meldte tidligere i uken at man vurderer mulige tiltak mot stønningen og skrikingen.

- Alle som ser på tennis vet at stønning er en del av spillet, og vi er klar over at enkelte tilskuere reagerer negativt på det. Vi er i øyeblikket i ferd med å se på mulige måter å redusere overdreven stønning, spesielt rettet mot yngre spillere i starten av karrieren, het det i en uttalelse fra WTA-ledelsen.

Blir hørt
22-årige Azarenka har tatt all hetsen med godt humør.

- Jeg er ikke døv, så jeg kommer til å merke Marias stønning under finalen. Jeg er like sikker på at hun kommer til å høre meg. Omtrent 15.000 personer på tribunen kommer til å høre oss, og sikkert også folk som er lenger unna, sa hviterusseren.

Sjarapova ser ikke humoren i det.

- Ingen som er viktig nok har bedt meg om å endre på det jeg gjør på banen, sa russeren iskaldt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.