Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir karrierens høydepunkt

To ferskinger får sjansen i Tarjei Bøs sykdomsfravær.

Torsdag er det duket for verdenscupstafett i skiskyting i tyske Oberhof. Den må Tarjei Bø stå over på grunn av sykdom.

- Jeg har vært forkjølet siden før helgen, så trodde jeg at jeg var helt fin og hadde en treningsøkt. Da fikk jeg tilbakeslag. Jeg startet kanskje litt for tidlig, sier Bø til NRK.

- Høydepunkt
Ole Einar Bjørndalen har også valgt å stå over stafetten og dermed åpner det seg muligheter for to andre nordmenn, Martin Eng og Henrik L'Abée-Lund.

De to 25-åringene er ikke en del av det norske elitelaget, men har fått muligheten til å vise seg fram i verdenscupen denne sesongen og kan nå altså ta nye skritt.

- Dette blir min første herrestafett i verdenscupen. Det blir moro, jeg gleder meg masse. Her i Oberhof blir det garantert skikkelig trøkk, men det ser jeg positivt på, sier L'Abée-Lund.

- Nervene er under bra kontroll, treningen har fungert godt i det siste, og skytingen sitter bra. Jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg, dette skal bli moro, sier han i en pressemelding.

L'Abée-Lund debuterte i verdenscupen tilbake i 2010/11-sesongen. Martin Eng på sin side er også fersk i stafettsammenheng i verdenscupen og ser på muligheten som et høydepunkt.

- Det blir artig dette. Karrierens høydepunkt for min del, skikkelig gøy å få sjansen i Oberhof der det er så mye publikum og stort trykk, sier Eng.

- Jeg var sliten etter siste verdenscuprunden i Hochfilzen, men jeg har trent bra til tross for et par sykdomsdager rett etter hjemkomst fra Østerrike, sier han videre.

- Ikke god nok
De to øvrige som går på det norske laget er Rune Brattsveen og Emil Hegle Svendsen.

- Det blir deilig å komme i gang igjen med konkurranser, jeg tenker det er nå det begynner, mitt fokus akkurat nå er januar og verdenscuprundene denne måneden, sier Hegle Svendsen.

- Målet er å være med i toppen igjen. Prestasjonene rett før jul var ikke gode nok, så jeg har lagt litt press på meg selv for å prestere godt igjen, avslutter han.

Det er for øvrig Tarjei Bø som leder verdenscupen sammenlagt, sprintcupen og jaktstartcupen før de første rennene i 2012 tar til.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot