Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir loddtrekning

Anders Gløersen VM-klar. Øystein Pettersen skal hjem og trene, men vet ikke for hva.

De norske sprintgutta gikk for VM-plass i verdenscupsprinten i Rybinsk lørdag formiddag . Fra før var regjerende verdensmester Ola Vigen Hattestad, Eirik Brandsdal samt Petter Northug tatt ut.

Dermed sto de to siste VM-plassene mellom Anders Gløersen, Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad.

Johan Kjølstad fikk mageproblemer og røyk ut i prologen, mens John Kristian Dahl falt i kvartfinalen.

Gløersen fikk VM-plass
Anders Gløersen imponerte mest og havnet på en tredjeplass, mens Øystein Pettersen kom til semifinalen, men havnet på sisteplass i det heatet.

- Vi var fire mann som kjempet om to plasser, så det var et veldig viktig løp. Nå skal jeg hjem å trene, så får vi se om jeg trener mot Konnerud eller verdensmesterskapet, sa Pettersen etter løpet ifølge NRK.

- Anders har fått den ene, så blir det vel loddtrekning om den siste, la han til.

Sprinttrener Ulf Morten Aune skulle nok gjerne fått enda flere svar enn det han fikk i Russland lørdag, men forteller at det er åpenbart at Anders Gløersen nå får VM-billett.

- Når det gjelder den siste billetten, skal jeg diskutere med mine trenerkolleger og bli enig om et navn til i løpet av kvelden, uttalte han etter løpet.

- Flere favoritter enn nordmenn og svensker
Alexej Petukhov vant suverent dagens sprint foran Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersen. Russeren seiler opp som en av gullfavorittene til sprinten i VM i Kollen, og Aune er enig i at det er en mann å regne med.

- Vi har alltid som mål å være på pallen, og det vil vi også ha i Oslo. Petukhov viser i dag at det er flere favoritter enn nordmenn og svensker.

Kommentarer til denne saken