Gå til sidens hovedinnhold

«Det blir nok opp, ned, i hue og i ræva»

Norges nye førstekeeper er forberedt på kritikk.

HAMAR (Nettavisen): I romjulen kom beskjeden om at Steinar Ege gir seg som landslagsspiller.

Den rutinerte burvokteren har i en årrekke vært en av de aller ypperste på det norske herrelaget i håndball, men nå er det altså slutt. Dette betyr at Ole Erevik trolig blir Norges nye førstekeeper.

Danmarks-proffen har også i mange år vært en del av landslaget, men når EM kastes i gang i Serbia i midten av januar, er det altså 31-åringen som vil få hovedansvaret med å vokte det norske buret.

- Helt sikkert
Erevik er innforstått med at det nå vil bli en smule mer oppmerksomhet rundt hans prestasjoner mellom stengene, men ser ikke på dette presset som noe problem. Han er tross alt ingen nykommer.

- Jeg har forståelse for at det vil komme flere spørsmål og mer oppmerksomhet rundt meg nå. Det blir nok litt mer press, men jeg er 31 år, så det skal jeg nok håndtere greit, sier han til Nettavisen.

- Om det går dårlig for oss under EM, så vil disse spørsmålene helt sikkert komme. Da har folk en forklaring på hvorfor resultatene uteblir. Da blir det sammenligninger opp, ned, i hue og i ræva. Men det er en del av jobben til en idrettsutøver å svare for slik kritikk. Sånn er det i all idrett, sier han.

- Har lært mye
Erevik legger likevel ikke skjul på at han tror Norge vil savne Ege under mesterskapet.

- Alle lag ville savnet en kapasitet som Steinar og det kommer vi også til å gjøre. Men jeg har full forståelse og respekt for den avgjørelsen han har tatt. Det er ikke min jobb å grave noe dypere i det.

- Har du lært mye av Ege?

- Vi har stått sammen på landslaget i en syv-åtte sesonger. Når du står sammen med en av verdens beste keepere så er det klart du lærer noe. Steinar er også en stor kapasitet på et hvert lag, sier han.

- Har han vært et forbilde?

- Jeg har lært masse av ham, men jeg har i grunn ingen forbilder generelt. Det hadde jeg da jeg var 10-12 år, men ikke i min voksne karriere. Men selvfølgelig, han har vært forbilde på den måten at jeg har lært av ham og sett opp til den jobben han har gjort, svarer håndballandslagets nye førstekeeper.

- Rett tidspunkt
Enn så lenge merker han imidlertid ikke stor forskjell på det å være førstevalg og andrevalg.

- Forberedelsene er ikke veldig annerledes om du er førstevalg eller andrevalg. Jeg synes hvert fall det er likt. I dag merker jeg ikke noen stor forskjell. Men det kommer jo et mesterskap om 14 dager.

Landslagstrener Robert Hedin har klokketro på at Erevik skal gjøre en god jobb i EM.

- Jeg tror dette kan være rett tidspunkt for Ole å ta over den rollen, sier svensken til Nettavisen.

- Alle landslag ville selvfølgelig savnet en spiller som Steinar, men dette er en bra mulighet for Ole. Han gjorde et bra mesterskap sist og har vært fantastisk god på klubblaget, sier landslagstreneren.

Hedin er heller ikke ukjent med at Erevik kan være Norges førstekeeper i mange år framover.

- Han har mange gode år igjen som målvakt. Er han som Steinar, har han ti gode år igjen, sier han.

EM i Serbia starter 15. januar, men allerede denne uken skal håndballherrene teste seg mot Egypt.

Kommentarer til denne saken