Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir norsk på pallen

Torgeir Bjørn tror Petter Northug redder Norges ære.

TOBLACH (Nettavisen): Det drar seg til i den femte utgaven av Tour de Ski. Heller ikke denne gangen ser det ut til å bli norsk seier.

Petter Northug har nedjustert målsettingen til å komme på pallen. Og det tror NRKs ekspertkommentator, Torgeir Bjørn, han klarer.

- Jeg tror Petter klarer det. Han ligger ok til, sier Bjørn til Nettavisen.

Han tror – i likhet med Petter Northug selv – det blir vrient å gjøre noe med Dario Cologna. Men Devon Kershaw og Marcus Heller, som er de to andre som er bedre enn Northug etter fem etapper, bør være innen rekkevidde.

Se sammenlagtstillingen etter 5 av 8 etapper her!

Klassisk nøkkeletappe

- Jeg tror faktisk ikke Petter er så langt unna toppformen. Og jeg vil dessuten hevde at han ikke har hatt helt topp ski på noen av de tre siste etappene, sier Bjørn.

Han er veldig spent på hvor mye Northug og Alexander Legkov klarer å knappe inn på løperne foran seg på torsdagens 35 km lange jaktsart fra Cortina til Toblach. Og peker ut lørdagens klassiske 20 km fellesstart med skibytte som en nøkkeldistanse.

- Der skal det deles ut veldig mange bonussekunder. Har Petter maks klaff der, kan han tjene mye i forhold til for eksempel Hellner, vurderer Bjørn.

- Blir vrient

Carl Henning Gran, som også er ekspertkommentator for NRK, resonnerer likt som sin kollega – men er litt mindre offensiv på Northugs vegne.

- Det er ikke helt umulig, men jeg tror det blir vrient for han å komme på pallen, sier Gran til Nettavisen.

- Hvorfor?

- Jeg synes strengt tatt ikke det virker som Petter har det siste lille som skal til. Ikke minst kan det bli tøft mot Alexander Legkov opp bakken i Val di Fiemme.

- Men samtidig kan noen av de andre få en tung dag. Og hvis den kommer lørdag, når det skal deles ut veldig mye bonus, er det mulig å tape mye. Så det finnes absolutt muligheter, sier Gran.

Tror ikke på jentene

Når det gjelder jentene, har ingen av de to NRK-ekspertene tro på pallplass.

- Det blir ikke noe norsk på pallen blant damene. Det er for langt fram, fastslår Carl Henning Gran.

- Det er litt for langt opp til topp tre. Som jeg sa før Tour de Ski, har jeg mest tro på Therese. Hun har tre etapper igjen som passer henne meget godt. Men hun er for langt bak, konstaterer Torgeir Bjørn.

Se sammenlagtstillingen i kvinneklassen her!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Kommentarer til denne saken