KØBENHAVN (procycling.no): I forkant av U23-rytternes fellesstart var Michael Hepburn blant de største favorittene.

Australia la ned et fantastisk stykke lagarbeid for den kvikke 20-åringen, men oppover Geels bakke i Virum, fikk Jayco-rytteren kramper i begge beina.

- Det var synd ettersom jeg hadde gode bein helt fram til finalen. Jeg startet å spurte, men det knøt seg i begge beina. Vi kjørte samlet som lag, og som sprinter kunne jeg ikke bedt om mer enn dette. Men noen ganger fungerer det ikke, oppsummerte Hepburn overfor procycling.no.

Hvem passer den best for?
Med VM-løypa friskt i minnet, ba procycling.no ham om en ærlig vurdering av hva slags ryttere som profitterer på en slik avslutning.

Er det rene sprintere eller er det ryttere med enda mer punch i avslutningen?

- Det er absolutt en løype for sterke sprintere som Thor Hushovd, Phillip Gilbert, Matthew Goss eller Simon Gerrans. Det er flatt, men etter 12 runder begynner de bakkene å bite i beina. Man kjenner det når man kjører med full gass i de siste rundene, sier unggutten.

Slått av Robinson Bugge
Hepburn endte til slutt på en skuffende 21.-plass, og ble blant annet slått av norske Vegard Robinson Bugge.

Arnaud Demare vant rittet.

Det franske klassikertalentet har en fjerdeplass i U23-rytternes Paris-Roubaix, men hadde utvilsomt også feltets beste mannskap i ryggen.

Hushovd har kun Gabriel Rasch, Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen å stole på. Nordmennene er derfor nødt til å stole på noen av de store nasjonene, dersom fellesstarten skal ende i en oppskriftsmessig massespurt.

- Det er ikke bare en løype for sprintere, men de har gjerne sterke lag rundt seg som kan kontrollere rittet. Sterke avsluttere som Hushovd vil definitivt være med helt der fremme. Kanskje også Edvald dersom formen hans er god, men jeg tror det første og fremst blir vanskelig å stoppe Hushovd, mener Hepburn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bronzinis dobbel
På det siste pressetreffet før rittet forklarte Hushovd selv at han ikke tror det er mulig å kjøre av noen av de fremste konkurrentene på veien mot finalen.

- Av dem som har forberedt seg til VM og er motivert for å sitte med foran, vil ingen dette av feltet i en såpass lett løype. Det kommer til å bli offensiv kjøring, og løpet fortoner seg annerledes enn en Tour de France-etappe vil gjøre. Det er 260 harde kilometer, og det blir noe helt annet å spurte etter det.

- Rittet kommer til å bli kontrollert av to-tre sterke nasjoner og dersom det ender opp i en samlet spurt, vil Cavendish være med der. Den som vinner en nødvendigvis ikke den som er den beste sprinteren, men den som har mest igjen i beina oppover den siste bakken, fortalte Hushovd.

Uten å dra sammenligningen for langt, endte det med at tre ryttere fra et seksmannsbrudd holdt unna for hovedfeltet under juniorenes ritt i den samme løypa.

På kvinnesiden lå kanadiske Clara Hughes lenge i brudd, men ble hentet inn av hovedfeltet innenfor den siste kilometeren. Der endte det i et durabelig spurtoppgjør, der den italienske Giorgia Bronzini tok sitt andre strake VM-gull.

Noe å kopiere for Thor Hushovd?

-----

Gleder du meg til fellesstarten søndag? Nedenfor kan du se vårt VM-studio!

HTML EMBED