Gå til sidens hovedinnhold

- Det blir verre for Sky

Kurt Asle Arvesen har ikke friskmeldt laget.

MONT VENTOUX (procycling.no): Seks og en halv kilometer unna toppen av legendariske Mont Ventoux tråkket Chris Froome seg enkelt ifra Alberto Contador.

Han åpnet en stor luke etter at Richie Porte i forkant satte igang et hardkjør kun spanjolen kunne motstå.

På vei mot toppen kvittet han seg Nairo Quintana, som angrep tidligere i bakken, og økte sammenlagtledelsen til over fire minutter til nærmeste konkurrent.

- Jeg er litt overrasket over at han gikk så tidlig. Det så ut som han hadde full kontroll, og det er jo hans bein. Han følte seg nok sterk. Jeg er utrolig imponert over luken han åpner til de andre, sier Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Verre etapper i Alpene
Den norske Sky-treneren peker på at dagens etappe var enkel for laget hans å kontrollere.

- Det var en forholdsvis flat etappe. Man kjørte rett inn mot fjellet og rett oppover den siste klatringen. Det er enklere å kontrollere da enn for eksempel etappen i Pyreneene (med fem tøffe stigninger). Det kommer verre etapper enn dette utover i Alpene, minner Arvesen om.

Mandag er det hviledag, og onsdag venter en bakketempo. Deretter fortsetter galskapen med to passeringer oppover Alpe d’Huez.

Fredag skal rytterne over Col du Glandon og Col de la Madeleine i starten av en 204,5 kilometer lang kraftprøve av en fjelletappe.

- Ta sekunder når man kan
Her vil nok Saxo-Tinkoff, Movistar og de andre lagene gjøre nye forsøk på å isolere Tour de France-lederen.

- Dersom de andre legger press på allerede i det første fjellet, kan nok Team Sky bli satt på en prøve. Det blir mye verre å kontrollere feltet på en slik etappe, og det kan bli tøft nok dagen etter òg, mener Arvesen.

- Var det derfor ekstra viktig for Froome å ta mer tid i dag?

- Det var nok planen. Å ta sekunder når man kan, for man vet aldri når man trenger dem.

Les også: Froome knuste rivalene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Æret Simpson
Froome selv var svært fornøyd etter å ha tatt 1 minutt og 40 sekunder på Contador.

Briten kjørte fra Quintana like ved minnesmerket til Tom Simpson som døde på det samme fjellet i 1967.

- Det var ikke planlagt. For å være ærlig følte jeg at Quintana kom til å vinne etappen. Jeg prøvde å riste ham av et par ganger, men han fulgte enkelt. Derfor hadde jeg begynt å innstill meg på andreplass og ekstra tid på de andre konkurrentene mine.

- Men så merket jeg at han begynte å få det med er par kilometer igjen. Jeg hadde enda litt mer å gå på. Det var uansett en fin måte å ære Simpson på, sa Froome.

Les også: Utmattet Froome fikk tilført surstoff

Froome: - Nei, nei, nei
Greg LeMond mente at rittet nå er avgjort, men det er verken Arvesen eller Froome enig i.

- Nei, nei, nei, svarte Froome på det spørsmålet.

- Den hardeste uka gjenstår fremdeles. Men jeg er glad for forspranget jeg nå har, la han til.

I Norge er Arvesen spent på hvor svekket arbeidsgiveren hans er i den franske fjellheimen.

- Vi har mistet Vasil Kiryienka og Edvald. Når de to er på sitt beste, er det omtrent som å miste fire vanlige ryttere. Det er helt klart en svekkelse, og i tillegg har man et par ryttere som ikke har prestert slik man hadde håpet.

- Sky er helt klart svekket i forhold til hvor sterke de kunne ha vært. Men de har en komfortabel ledelse og jeg har absolutt ikke mistet troen, presiserer Arvesen.

PS! Lars Petter Nordhaug kjørte inn til 48.-plass (13.16 bak Froome), mens Alexander Kristoff ble nummer 169 (32.36 bak).

Kommentarer til denne saken