*Nettavisen* Sport.

Det bruser i Northug

Foto: (FOTO: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX)

Det ble ingen topplassering, men vidunderbarnet Petter Northug boblet over av energi under verdenscupåpninga.

DÜSSELDORF (Nettavisen): - Det bruset. Jeg måtte bare prøve å holde korken på, sier Northug etter søndagens lagsprint.

Det norske førstelaget med Northug og Tor Arne Hetland ble bare nummer fire, men den unge nordtrønderen følte likevel at han gjorde sin del av jobben.

Northug sendte ut Hetland likt med Sverige i tet ved siste veksling. Men veteranen hadde ikke sin beste dag, og var sjanseløs da svenske Peter Larsson koblet inn turboen.

Fornøyd med taktikken
- Jeg føler at jeg gikk veldig bra. Jeg gjorde en del taktiske manøvrer underveis som jeg er særdeles godt fornøyd med, innrømmer Northug etter verdenscupdebuten på distansen.

Selv om Norge 2 med Øystein Pettersen og Eldar Rønning slo Norge 1 og ble nummer to, mener Northug at han la inn en sterk søknad om en plass på lagsprintlaget under VM i Sapporo.

- Det føler jeg helt klart. Jeg gjorde jobben min her i dag, fastslår han.

Går alt på Beito
Nå reiser 20-åringen hjem til Meråker, der det blir rolige skiturer utover uka. Grunnlaget er lagt. Nå handler det om å spisse formen.

- I løpet av de to ukene fram mot åpningsrennene på Beitostølen, kommer jeg bare til å kjøre tre-fire hardøkter. Resten blir rolig. På Beitostølen kommer jeg til å gå alle rennene, for å få en skikkelig utblåsning før verdenscupen fortsetter uka etter, forteller Northug.

Tilfreds sjef
Landslagssjef Åge Skinstad er også godt fornøyd med det Northug presterte i Düsseldorf, og bekrefter at fjorårets gjennombruddsmann i hvert fall ikke gikk seg ut av diskusjonen om en plass på laget i VM.

Men kampen blir tøff. Lørdag hadde Norge ni mann blant de 15 beste i den individuelle sprinten.

- Det har vært ei veldig bra helg for oss. Vi vant tre renn av fire mulige, og det må vi være veldig godt fornøyd med, fastslår Skinstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.