Gå til sidens hovedinnhold

- Det de har gjort, er ikke pent

Frode Andresen i sjokk etter OL-vraking.

- Man blir så sjokkert at man nesten ikke vet hva man skal si.

Slik kommenterer skiskytterveteranen Frode Andresen det første av tre OL-uttak, som fant sted tirsdag. Noe overraskende ble hele skiskytterlaget for herrer tatt ut allerede nå.

Andresen var ikke blant de seks som får billett til Vancouver.

- At hele laget skulle bli tatt ut nå, var det ingen som hadde trodd. Ingen kunne se dette komme, sier 36-åringen til Nettavisen.

Tarjei Bø: - Jeg skal ta OL-gull

- Sjokkert
Han vet nesten ikke hvordan han skal forholde seg til nyheten om at OL-døra er helt stengt, med mindre noen blir syk eller skadet.

- Jeg har trent 20.000 timer og tatt medalje i tre OL på rad. Denne sesongen har jeg bare fått én sjanse i verdenscupen, og den tok jeg vare på. Jeg er sjokkert over at jeg ikke får en ny sjanse, innrømmer Andresen, som ble nummer sju på normaldistansen i Pokljuka i forrige uke.

Han er ikke nådig i sin beskrivelse av landslagsledelsen, med idrettssjef Per Arne Botnan i spissen.

- Når jeg argumenterer med at dette uttaket er urettferdig, sier han bare at toppidrett er urettferdig. Hva er det for slags signaler å sende ut til unge løpere? Det er de beste som skal gå og de beste som skal vinne. Å si noe annet, mener jeg er brudd på alt som heter fair play, sier Andresen.

Se det første OL-uttaket her!

Ingen plan B
- Hvilke konsekvenser får dette for deg?

- Det betyr at jeg ikke får sjansen til å kjempe om medalje i OL. Det var det som var det store målet, og det er det jeg trener 1000 timer for denne sesongen.

- Det de har gjort nå, er ikke pent, sukker Andresen.

- Det er en 15 km fri i spesiallangrenn i OL, og bare Petter Northug og Ronny Hafsås kan føle seg sikre på det laget. Kan det være et mål for deg nå?

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg har ingen plan B denne sesongen. Kun en plan A, og det var å ta medalje i skiskyting i OL.

Satser mot 2014
- Hvordan blir julefeiringen etter en sånn nyhet?

- Å feire jul med familien blir trivelig uansett, det. Men nå trenger jeg å få summet meg litt.

- Vurderer du å legge opp?

- Nei, jeg skal ta medalje i OL i Sotsji i 2014, fastslår Frode Andresen.

De seks herreløperne som skal representere Norge i OL, er Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Lars Berger, Alexander Os, Halvard Hanevold og Tarjei Bø. Det er også disse seks som får gå verdenscuprennene i januar.

- Best kvalifisert
- Vi har tatt ut disse seks fordi vi mener det er dem som er best kvalifisert til en plass i OL. De har de beste resultatene til nå, og vi har tro på at det også er disse som har best forutsetninger for å lykkes i OL, sier idrettssjef Per Arne Botnan til Nettavisen.

- Hvorfor valgte dere ikke å holde én plass åpen?

- Vi synes at det var viktig å gi disse løperne klarsignal allerede nå, slik at de kan forberede seg på en best mulig måte, svarer Botnan.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken