Gå til sidens hovedinnhold

- Det er andre som er større i kjeften

Det er ikke store ord som gjør Petter Northug spesiell, mener Tore Ruud Hofstad.

Tore Ruud Hofstad (30) skulle vært i Vancouver. I stedet er stafettverdensmesteren fra 2003, 2005 og 2009 TV-seer når OL-ilden tennes fredag.

Sykdom har spolert hele sesongen, og for snart en måned siden tok han mandlene.

- Det blir kjedelig å sitte og se når jeg helst skulle ha vært med, men jeg har forsonet meg med tanken for mange uker siden. Jeg kommer til å bli engasjert. Pulsen stiger når det er mesterskap.

- Det er noe annet å se OL enn en film du har leid, sier Ruud Hofstad til Nettavisen.

Se hele OL-programmet her!

I likhet med de fleste andre er det Petter Northug han har størst forventninger til. Men i motsetning til folk flest, kjenner han Northug godt – etter utallige samlingsdøgn.

- Ikke den som ar størst plass
Og Ruud Hofstad tegner et bilde av Norges største OL-håp som kanskje ikke stemmer helt overens med inntrykket Ola Nordmann har.

- Folk forbinder Petter med det han sier når han klikker de første ti sekundene etter at han går i mål. Vi på laget oppfatter ham som veldig hyggelig, grei, rolig og behersket.

- Det er andre som er større i kjeften enn Petter når vi er på samling, røper Ruud Hofstad.

- Han er definitivt ikke den som tar størst plass på laget, legger han til.

Nannskog: - Northug er Norges Zlatan

- Selvsikker
- Hvordan er han underveis i et mesterskap?

- Han er veldig fokusert og bryr seg ikke om annet enn det som er viktig for å prestere. Han tilbringer mye tid alene på rommet sitt med datamaskina. Og så er han veldig selvsikker.

- Er det bare når han er i form han er selvsikker, eller er han alltid selvsikker?

- Det er ikke ofte Petter ikke er i form. Mitt inntrykk er at han sjelden er usikker. Men litt variasjon er det, selvfølgelig. For eksempel trives han ikke så godt i Davos, poengterer Ruud Hofstad.

- Hva forventer du av Northug i OL?

- Det blir bare tipping, men jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra. Han kommer nok til å få med seg i hvert fall ett individuelt gull, i tillegg til stafettene. Men å forvente seks gull, er vel i meste laget.

Les også: OL-håpene som forsvant

Tror på flere
Tore Ruud Hofstad har heller ikke gitt opp å få se andre norske langrennsherrer på seierspallen i OL, selv om det har vært langt mellom høydepunktene bak Northug tidligere i sesongen.

- Jeg tror de andre kan kjempe om medalje, hvis de hever seg et hakk og får fullklaff med form og ski, sier 30-åringen, som ikke har noen god forklaring på hvorfor bare Northug har lyktes i vinter.

- Det er fullt mulig laget kunne ha gjort noe annerledes, men ikke noe jeg kan peke på i farten. Det får bli en evaluering etter sesongen.

PS. Til tross for at hele OL-sesongen er blitt spolert, har ikke Tore Ruud Hofstad gitt og langrennskarrieren.

- Jeg kan ikke si noe hundre prosent, men planen er å satse videre, sier han til Nettavisen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken