Gå til sidens hovedinnhold

- Det er dette du drømmer om

Henning Berg vil se mål i derbykampen mot Bolton.

Henning Berg har fått en tøff start på sin karriere som manager i Blackburn og i løpet av de første fem kampene har nordmannen kun en seier å vise til.

Den tidligere Lillestrøm-sjefen har fått klar beskjed om at det ventes opprykk for Ewood Park-klubben denne sesongen, men enn så lenge er Blackburn nummer ti på tabellen. Klubben som rykket ned fra Premier League sist sesong har kapret 28 poeng på 18 kamper. Opp til lederlaget Cardiff er det allerede en luke på ti poeng.

- Det du drømmer om
Onsdag venter derfor en svært viktig oppgave for Berg og hans menn. Blackburn tar imot naborival Bolton på hjemmebane. Bolton rykket også ned fra Premier League sist sesong.

- I disse kampene er det alltid litt bedre atmosfære. Vi vet hvor mye det betyr for fansen og det påvirker både spillere, managere og alle som er involvert, sier Berg om kampen.

- Som ung er det disse kampene du drømmer om å spille. Når du er ute i gaten, og spiller fotball med vennene dine, er det slike kamper du tenker på, sier nordmannen.

Se intervjuet her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', '09ca43fd-6378-4175-8943-f58478cc1ee1', '1l8i5tebhafos184hjghlnxdte', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-1l8i5tebhafos184hjghlnxdte', 'eplayer14');

Berg sikret seg i forrige uke Joshua King på lån fra Manchester United. Manageren har imidlertid et håp om at laget kan forbedre seg på alle områder, ikke bare offensivt.

- Vi jobber med alle områder. Vi må bli mer nøyaktig og effektive i tredje fase av spillet. Vi må drepe kamper og score nok til å vinne kamper, sier den tidligere landslagsprofilen.

På sesongens første 18 kamper har Blackburn scoret 26 og sluppet inn 22 mål i The Championship.

- Ingen liker å slippe inn mål. I forrige kamp ga Milwall oss problemer tidlig i første omgang. I andre omgang hadde de flere gode skudd, og det er vanskelig å forsvare seg mot, sier Berg.

Kan klatre på tabellen
Møtet med Bolton onsdag blir som nevnt svært viktig for Berg og Blackburn. Med tre poeng kan den blå og hvite klubben klatre opp til 31 poeng og ha en playoffplass innen rekkevidde.

I The Championship er det de to beste lagene ved endt sesong som rykker opp, mens de fire neste på tabellen spiller en liten utslagsturnering om den siste opprykksplassen.

Bolton har for øvrig også slitt siden nedrykket sist sesong. Klubben har fått med seg 22 poeng på 18 kamper og ligger nede på en 17.-plass på tabellen.

Klubben sparket tidligere i sesongen Owen Coyle som manager og ansatte den tidligere spissen Dougie Freeman som sjef. han hadde imponert hos Crystal Palace.

Kommentarer til denne saken