Gå til sidens hovedinnhold

«Det er dette vi vil!»

Tiedemann Hansen skal forme internasjonal sykling etter «den norske sykkelmodellen».

Den norske sykkelpresidenten og visepresident i den europeiske sykkelunionen, Harald Tiedemann Hansen, har vært i to dager Paris for å diskutere sykkelsportens fremtid. Han brukte «den norske sykkelmodellen» som eksempel til etterfølgelse.

- Jeg sitter igjen med en bra følelse etter møtet. Vi er enige og har sammenfallende interesser: Vi ønsker å utvikle sporten i samme retning, sier Harald Tiedemann Hansen til procycling.no, mens han venter på flyet på flyplassen.

- Du har sagt at dere skulle sette press på den internasjonale sykkelunionen, UCI, ved å kreve en langsiktig plan. Hvordan gikk det?

- Vi har kommet igjennom mye på dette møtet, og jeg brukte Norges sykkelforbunds, NCF, sykkelpolitiske dokument som grunnlagt for å forklare hvordan planen bør se ut. Alle var enige i at det var riktig måte å gjøre det på, sier Tiedemann Hansen.

Det sykkelpolitiske dokumentet er slagplanen NCF forholder seg til, og den gjelder fra 2010 til 2016.

Krever ny struktur
Han har tidligere vist stor misnøye ovenfor måten McQuaid leder UCI. Målsettingen i forkant av møtet var derfor å lage en modell som beskriver hvor man vil med sykkelsporten.

Les også: - Det er ydmykende for sykkelsporten

- Vi skal bygge en ny struktur. Derfor holder vi en ekstraordinær UEC-kongress i forkant av presidentvalget til den internasjonale sykkelunionen under sykkel-VM i september. Der vil vi legge fram en slagplan, der vi helt konkret sier hva vi vil. Det går på alt fra antidoping til rittkalenderen, sier Tiedemann Hansen.

Ønsker nytt antidopingprogram
Roger Legeay, tidligere sportsdirektør for Crédit Agricole, har startet Mouvement pour un Cyclisme Crédible. Organisasjonen pålegger lagene tilknyttet organisasjonen strengere straffer og retningslinjer med tanke på doping og dopingtatte ryttere. Det er Tiedemann Hansen tilhenger av.

- UCI har gjort mye for antidoping, men problemet er at de mangler troverdighet. Vi er for kravene Legay stiller via organisasjonen, og vi ønsker at UCI skal innføre samme tiltak, sier Tiedemann Hansen.

Fortsatt i tenkeboksen
Procycling.no kunne sist uke avsløre at Tiedemann Hansen var blitt forespurt om å stille som motkandidat til nåværende UCI-president, Pat McQuaid.

Les også: Bedt om å erstatte utskjelt president

- Da vi snakket med deg sist var du i «grubleboksen» med tanke på en nominasjon til presidentvalget i september. Hva tenker du om det nå?

- Jeg fikk spørsmålet igjen på møtet, men jeg har foreløpig sagt at jeg ikke er en kandidat. Det er flere årsaker til at det passer dårlig: Jeg er komfortabel å jobbe igjennom UEC, jeg tror ikke jeg er moden for å flytte fire år til Sveits og jeg har en familie i Norge. Det skal også sies at sykkelnorge har mange spennende prosjekter på gang, sier Tiedemann Hansen.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken