Edvald Boasson Hagen ble nummer to på den 17. etappen av Vuelta a España.

Bare et frekt angrep fra Bauke Mollema hindret nordmannen i å ta sin første seier i det spanske storrittet.

- Det var gøy til den siste kilometeren. Jeg følte meg bra, men dessverre var det ikke noen som tettet den siste luken, sier en skuffet Boasson Hagen til procycling.no.

Vurderte å angripe
Det hadde kommet flere angrep fra Astana da farten roet seg litt ned med omtrent én kilometer igjen til målstreken. Da angrep nederlandske Mollema.

- Det var vanskelig i den situasjonen. Jeg håpte at noen skulle ta den. Jeg vurderte å støte selv, men det var motvind og gikk fort, men akkurat da Mollema angrep gikk det litt roligere. Det var ingen som tok opp jakten, og da var han akkurat sterk nok.

Verken sidevind eller en knekker åtte kilometer fra mål var nok til å hindre Boasson Hagen. Derfor var det ekstra surt at en annen stakk av med seieren.

- Jeg hadde absolutt lyst til å vinne. Jeg visste at denne etappen var en mulighet, og jeg satt i riktig posisjon hele veien. Jeg vant den spurten bak ganske greit. Jeg startet tidlig for å ta igjen Mollema, men det var ikke mulig. Det er ekstra surt når man er så overlegen i spurten.

Tok sin eneste sjanse
Belkin-rytter Mollema har hatt en tung vuelta, men fikk en etterlengtet opptur onsdag.

- Jeg visste at dette var min eneste sjanse. Jeg hadde planlagt dette hele dagen. Det gjorde veldig vondt, men jeg visste at det var min sjanse og at jeg måtte ta den.

Boasson Hagen kom til vueltaen for å bygge opp formen mot VM. Etter velten i Tour de France var det usikkerhet rundt hvordan 26-åringen kom til å prestere. Nå har han to andreplasser og viser stadig oppadgående form.

- Jeg føler meg bra, så formen skal jeg ikke si noe på. Jeg var riktig plassert hele tiden. Før sidevinden var laget bra samlet foran, men det sprakk opp etter broa og da var det ikke så mange av oss igjen som vi hadde ønsket. Men jeg er i bra form og var på rett sted til rett tid. Det ble bare vanskelig da Mollema stakk. Jeg kunne ikke hente han selv, for da hadde noen slått meg igjen, analyserer Boasson Hagen.

Nå venter tre tøffe etapper, før en lett etappe til Madrid på søndag.

- Jeg går for den siste etappen. Vi får se på de andre etappene om det går et brudd, men det er noen skikkelige bakker på slutten av dem.

Vincenzo Nibali beholder sammenlagtledelsen.

Slik gikk det til:
Det som på papiret så ut til å bli en lett etappe, eksploderte da Saxo-Tinkoff tok kommandoen i sidevinden drøye to mil fra mål på vueltaens 17. etappe.

Feltet ble blåst i fillebiter, og blant annet fjærlette Domenico Pozzovivo, som lå nummer fem i sammendraget før etappen, og Thibaut Pinot, nummer syv i sammendraget, ble kjørt fra.

Saxo briljerte
Saxo-Tinkoff øynet muligheten for at Nicholas Roche kunne passere Pozzovivo i sammendraget og fortsatte sin offensiv.

Edvald Boasson Hagen klarte å komme seg med i frontgruppen. Med mange spurtere distanserte var det store muligheter for nordmannen.

Det var imidlertid ikke alle som ville ha en spurt. I en bakke drøyt åtte mil fra mål angrep italienske Diego Ulissi.

24-åringens forsøk ble etter hvert nøytralisert. Det ble også alle andre støt inntil det var en kilometer igjen. Da stakk Bauke Mollema.

Edvald to
Ingen tok opp jakten momentant, og da Johan Van Summeren tok opp jakten, var det for sent. Nederlenderen holdt nemlig helt til mål og vant etappen.

- Jeg visste at dette var min eneste sjanse. Jeg hadde planlagt dette hele dagen. Det gjorde veldig vondt, men jeg visste at det var min sjanse og at jeg måtte ta den, sier Mollema etter etappen.

Rett bak var det Edvald Boasson Hagen som åpnet spurten. Han var også den klart sterkeste og tok dermed en ny andreplass. Dessverre var Mollema noen meter foran.

Nordmannen satt bra med hele dagen og virker til å være i ferd med å finne toppformen før VM.

Resultater:

HTML EMBED