Gå til sidens hovedinnhold

- Det er en ekte Tour de France-baby

Mark Cavendish har fått enda mer å juble over.

Det har vært et uforglemmelig år for Mark Cavendish.

Ikke bare vant han fem etapper i Tour de France, han brøt også et par barrierer da han først vant den grønne trøyen i det franske etapperittet, for så å sikre seg verdensmestertittelen senere samme år.

Nå viser det seg at det britiske spurtfantomet også har sikret seg gull på hjemmebane. Hans modellkjæreste Peta Todd er nemlig gravid.

- Jeg er glad for å annonsere at Peta Todd er gravid. Det er uten tvil mitt stolteste øyeblikk denne sesongen, skrev stjernesyklisten på twitter.

Dermed får Cavendish mer enn bare sykkel å tenke på de neste årene. Men om du tenker at det hele var dårlig timing med både Tour de France og OL på programmet i juli neste år tar du feil.

- Jeg er fire måneder på vei, noe som betyr at barnet ble unnfanget i juli. Det er en Tour de France-baby, sier Todd til den britiske avisen The Sun.

Dermed vil fødselen være i april neste år, en av få perioder hvor spurteren ikke har et hektisk program. Det kan allikevel tenkes at fødselen påvirker Cavendishs valg om å stille i Giro d’Italia eller ikke.

Kanskje kan til og med ungen gi Mark Cavendish den ekstra motivasjonen som trengs for å klare å kombinere Tour de France og OL neste sesong.

De kommende foreldrene vet fortsatt ikke kjønnet på barnet, selv om Cavendish ifølge kjæresten skal ha en egen teori om det også.

- Mark tror det er en jente. Idrettsutøvere unnfanger ofte jenter under konkurransesesongen, siden deres testosteronnivåer er så lave da.

Jente eller gutt, om ikke lenge vil det være en ny Cavendish som kommer til å holde Peta Todd oppe om kveldene.

Kommentarer til denne saken