Gå til sidens hovedinnhold

- Det er et fryktelig høyt nivå

Roy Johansen holder pusten før Sotsji-OL.

Tirsdag offentliggjør Roy Johansen den norske ishockey-troppen til OL i Sotsji. Landslagstreneren ser ut til å få med sin sterkeste tropp.

De norske hockeygutta møter knallsterk motstand under lekene i Sotsji. I gruppe med Canada, Finland og Østerrike må de være fullt skjerpet for at håpet om en kvartfinale skal leve.

- Det kommer til å bli knalltøft uansett. Det er et fryktelig høyt nivå på turneringen, sier Roy Johansen til NTB.

På vei tilbake
Førstkommende tirsdag offentliggjøres Norges tropp. Akkurat nå ser det ut som om Johansen får med seg alle de beste spillerne.

- Patrick Thoresen, Anders Bastiansen og Lars Haugen har vært skadd, men alle ser ut til å rekke OL. Haugen er på toppidrettssenteret hver dag og det går framover. Det som gjelder er at de kommer i form, sier Johansen.

Thoresen har vært ute med brudd i foten, mens Haugen og Bastiansen har vært ute med henholdsvis en skade i låret og kneet.

OL blir også første gang NY Rangers-stjernen Mats Zuccarello Aasen spiller for Norge i en turnering siden VM i 2010.

Best i Rangers
De siste årene har skader og NHL-sluttspill ført til at han ikke har fått vært med i mesterskap.

- Vi skal reise over 10. januar for å se noen matcher og snakke litt med Mats, sier landslagssjefen.

Han er imponert over hva nordmannen har prestert i New York Rangers denne sesongen.

- Jeg har sett en del av kampene hans, og han har tatt store steg. Han er lagets beste poengplukker, og du må være tøff og sterk for å spille i NHL. I OL er alle de beste med, og da er det viktig at vi får med vår eneste NHL-spiller, sier Johansen.

Norges første OL-kamp går mot Canada 13. februar.

Da får de norske spillerne måle krefter mot blant andre NHLs beste poengplukker Sidney Crosby fra Pittsburgh Penguins. (©NTB)

Kommentarer til denne saken