Gå til sidens hovedinnhold

- Det er fantastisk bra her

Anders Bardal stortrives i «utskjelte» Sotsji.

Anders Bardal koser seg i solen før alvoret tar til. Trønderen har funnet seg godt til rette i OL-leiren.

Bardal har solbrillene på når han møter NTB ved utøvernes fjellandsby. Solen skinner på skyfri himmel, og Steinkjer-gutten nyter utsikten mot de snødekte fjelltoppene.

- Det er fantastisk bra her. Vi trives godt, sier Bardal til NTB.

Trives gjør han også i hoppbakken. Første OL-konkurranse er normalbakkerennet søndag. Kvalifiseringen er kvelden før.

Bardal skulle gjennomføre første trening onsdag kveld. Sist vinter endte han på fjerde- og femteplass under verdenscupen i samme bakke.

Kveldsrenn
For hopperne blir det lange kvelder i Sotsji. Rennene starter først klokken 21.30 lokal tid (tre timer foran Norge), mens finaleomgangen ikke er i gang før 22.45. Blir det forsinkelser, kan det nærme seg midnatt før rennene blir ferdig.

Bardal tar det sene starttidspunktet med knusende ro.

- Det går greit. Vi har prøvd å legge opp døgnet vårt etter det. Vi er oppe lenge og sover lenge på morgenen. Vi følger omtrent norsk døgnrytme, forteller Bardal.

Én seier
I midten av januar tok han sesongens første verdenscupseier da han vant bingorennet i Zakopane.

- Jeg vet ikke om det har så mye å si nå, men det er alltid viktig og godt å få med en seier. Da viser du at du kan, forteller Bardal.

To dager senere vant han storbakke-NM. Siden har han ikke hoppet renn. Konkurransepausen har vært fin å ha før han skal i aksjon i OL.

- Ja, jeg tror det. Jeg avsluttet med noen bra konkurranser og har hatt en bra treningssamling, sier 31-åringen.

Ingen paradegren
Bardal er regjerende verdensmester i normalbakken. I OL er han også blant favorittene.

Men Norge har ikke vært bortskjemt med mange gull i den lille bakken. Av ni gull i hopp er kun to fra normalbakken. Espen Bredesen ble olympisk mester på hjemmebane i Lillehammer i 1994, og i Torino i 2006 var det Lars Bystøl som gikk til topps.

Hvis det blir gulljubel i Sotsji, vil Norge tangere Finland med flest OL-gull (ti) i hopp. Norge topper med 29 medaljer totalt, mens Østerrike har 23 og Finland 22. (©NTB)

Kommentarer til denne saken