Etter en strålende andre etappe, ble det en tøff dag for Lars Petter Nordhaug i Sveits rundt på mandag.

Det ble for tungt opp 1. kategorien Hasliberg da BMC og Saxo-Tinkoff økte tempoet. Dermed ble det en nedtur for Nordhaug etter å ha hatt strålende bein på den første klatreetappen i rittet.

Les også: - Dette lover bra for Tour de France

En som ikke virket til å slite, var Peter Sagan. Den allsidige slovaken satt hele tiden blant de fremste og virket til tider uberørt.

Enorme Sagan
På den våte og smale nedoverbakken slet fire ryttere seg løs fra de andre favorittene. Det var Peter Sagan, Rui Costa, Roman Kreuziger og Mathias Frank.

Kvartetten samarbeidet godt og selv et iherdig forsøk fra Bauke Mollema var ikke nok til å hente dem inn.

Uten angrep fra de tre øvrige lå alt til rette for Sagan. Og man trenger ikke å be Cannondale-rytteren to ganger. Han var overlegen i spurten, og vant foran Rui Costa, Kreuziger og Frank. Dette var Sagans 11. seier for sesongen.

- I dag overrasket jeg meg selv, sa Sagan i seiersintervjuet.

- Før etappen snakket vi (laget) om at det kom til å være veldig, veldig tøft. Det var veldig hardt opp bakken. Jeg er veldig glad for denne seieren.

Ny leder
Hjemmerytter Mathias Frank distanserte sammenlagtleder Cameron Meyer og leder nå sammendraget. 23 sekunder bak ligger årets Amstel Gold Race-vinner Roman Kreuziger.

Nordhaug trillet over målstreken som nummer 29, 3.57 bak fronten. Han var full av lovord om Sagan etter etappen.

- Det er helt sinnsykt, sier Nordhaug når procycling.no forteller han at Sagan har vunnet etappen.

- Den bakken var utrolig hard, så det var imponerende. Han hadde nok en fordel av den tekniske utforkjøringen, men det at han sitter med over toppen er sykt bra. Utforkjøringen var som en sykkelsti med glatte veier og mange svinger. Det passet nok perfekt for ham.

Ryder Hesjedal falt på mandagens etappe og måtte bryte rittet. Fjorårets Giro d’Italia-vinner ble fraktet til sykehuset, kun et par uker før Tour de France starter. Det er fortsatt usikkert hvordan det går med canadieren.

Resultater, 3. etappe:

HTML EMBED

Sammenlagt:

HTML EMBED