- Det var trolig en riktig avgjørelse med tanke på situasjonen (han er i), mener Kim Andersen.

Den danske sportsdirektøren har denne sesongen vært under Johan Bruyneels ledelse i RadioShack-Nissan.

Men fredag fikk Leopard SA, selskapet bak storlaget, nok av Johan Bruyneels dopinghistorie i US Postal. Rapporten fra USADA var som kjent nedslående for den erfarne belgieren.

Les også: Tidligere Armstrong-sjef fikk sparken

- Oppstyret er ikke bra for sporten. Vi kan bare håpe at det er over nå, slik at vi kan se fremover, forteller Kim Andersen til nyhetsbyrået Ritzau.

Suksess med Kjærgaard
Andersen var med å starte laget Leopard Trek i 2011 og fikk med seg blant andre Fabian Cancellara og Schleck-brødrene fra Bjarne Riis' Saxo Bank (tidligere Team CSC), hvor han begynte som sportsdirektør tilbake i 2004.

Før det ledet han de danske lagene Team Chicky World (1998-1999), som for øvrig var Steffen Kjærgaards springbrett til US Postal, og Team Fakta (2000-2003).

Foran årets sesong fusjonerte laget med RadioShack-Nissan. Johan Bruyneel ble valgt som øverste sportslige leder og Kim Andersen har hele tiden gitt uttrykk for at de ikke alltid er like enige.

- Vi hadde ikke alltid de samme meningene. Ja, det har vært irriterende i forhold til året før (2011), men det er alt, forklarer Andersen etter Bruyneels siste arbeidsdag for laget.

Overtar etter Bruyneel?
Med en foreløpig arbeidsledig Johan Bruyneel fremstår Kim Andersen som én av flere kandidater til å overta hans oppgaver - naturlig nok.

Men det er ikke det samme som en dopingfri restart for RadioShack-Nissan.

Som syklist testet Kim Andersen positivt to ganger. Først i 1987, deretter i 1992. Det hører med til historien at 54-åringen fikk en livstidsutestengelse i 1987, men at den senere ble omgjort til en utstengelse på ett år.

Det reddet hans karriere. Og kanskje også RadioShack-Nissans fremtid.

PS! RadioShack-Nissan-ryttere, deriblant Andy Schleck, som syklet Tour of Beijing denne uken, vil ikke kommentere Johan Bruyneels avskjed.