Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ikke flere ord igjen

Liv Grete Skjelbreid Poirée er stum av beundring.

- Dette er en av de største sesongene til en skiskytter noensinne, uansett kjønn og land, konstaterte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter at Tora Berger (31) gikk inn til seier på jaktstarten i Holmenkollen lørdag.

- Det er ikke flere ord igjen, istemte Liv Grete Skjelbreid Poiree.

Selv var Tora Berger litt overrasket over at hun igjen gikk helt til topps.

- Sånn det kjentes ut i dag, trodde jeg ikke det skulle bli seier. Det var vanskelige forhold. Jeg skjøt vel greit, tross alt, sier Berger til NRK.

Lørdagens renn i Holmenkollen var det 20. i årets verdenscup, og Tora Bergers 10. seier. Hun har altså vunnet halvparten av løpene.

- Det er kanskje fordi jeg tenker at jeg ikke trenger å overgå meg selv, det holder å prestere på normalt nivå, tror Berger.

Fredag vant hun foran Darija Domratsjeva fra Hviterussland og Marie Dorin Habert fra Frankrike. Dermed gikk denne trioen først ut i løypene på Oslos vestkant også under jaktstarten.

Igjen viste det seg at ingen andre var i stand til å blande seg inn i seierskampen. Inn på fjerde og siste skyting så alt ut til å stå mellom Berger og Dorin Habert, ettersom Domratsjeva på fjerdeplass lå over 40 sekunder bak.

De to kom likt inn på standplass. Berger skjøt svært raskt, og senket fire skudd før den franske jenta kom ordentlig i gang. Berger bommet med det femte skuddet, men Dorin Habert klarte heller ikke å skyte feilfritt.

Tora Berger gikk dermed alene ut på siste runden.

Noen minutter senere gikk 31-åringen inn til sin tiende individuelle verdenscupseier for sesongen og den 26. i karrieren.

Og ikke minst: Sin andre seier på to dager.

VM-dronningen har definitivt ikke senket prestasjonsnivået selv om sesongens viktigste konkurranser allerede er historie.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Berger skjøt feilfritt på sitt første standplassbesøk lørdag, men bommet én gang på det andre. Hun ledet dermed med 6,9 sekunder til sin franske konkurrent ut på tredjerunden.

I kraftig vind satset Berger på høyt tempo på standplass, noe som førte til at det ble to grove bom på tredje skyting. Marie Dorin Habert valgte motsatt strategi, nemlig å ta seg god tid, men hun bommet likevel én gang.

Dermed vant Tora Berger for andre gang på to dager.

Tiril Eckhoff imponerte også, ved å gå inn til sjetteplass.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus