Omega Pharma-Quick Step har offentliggjort sin bruttotropp for sommerens Tour de France.

Det er nå bekreftet at Tom Boonen ikke sykler Tour de France i sommer. I stedet skal han sykle Polen rundt, sammen med blant annet Thor Hushovd.

- Det er ikke lett å droppe touren, men beslutningen er nå tatt. Tiden hvor jeg kunne sykle Tour de France ubemerket er forbi. Det er bedre at jeg ikke stiller på et lag med sammenlagtambisjoner, sier han ifølge Het Nieuwsblad.

Det har også vært nevnt ved flere anledninger at sommerens OL i London er en grunn til at Boonen ikke sykler touren.

Satser på tre mann
I stedet vil det belgiske storlaget bygge laget sitt rundt tre solide ryttere. Tony Martin, Levi Leipheimer og Sylvain Chavanel.

De tre kjører forskjellige programmer i oppkjøringen til sommerens vakreste eventyr. Martin og Chavanel var å finne i Criterium du Dauphiné, mens Leipheimer kjører Sveits rundt i disse dager.

- Vi inspiserer etappene i Alpene og den første lange tempoen til og med torsdag. Jeg ser frem til en rolig uke hjemme etter det, sier Martin til tyske Radsport-News, ifølge Cyclingnews.

To for sammendraget, én for etapper
Det er ventet at Martin og Leipheimer vil kjøre for en fremskutt sammenlagtplassering. For tempoverdensmester Martin vil også tempoetappene være et mål.

Sylvain Chavanel vil som vanlig jakte etappeseirer i brudd.

Den endelige troppen til laget tas ut i kjølvannet av Sveits rundt, som avsluttes søndag.

- Rytterne vil bli tatt ut neste uke basert på indikasjonene som vil komme ut fra et viktig ritt som Sveits rundt, sier sportssjef Wilfried Peeters ifølge Cyclingnews.

Disse er i bruttotroppen:
Dario Cataldo, Sylvain Chavanel, Gerald Ciolek, Dries Devenyns, Kevin De Weert, Bert Grabsch, Levi Leipheimer, Tony Martin, Jerome Pineau, Gert Steegmans, Matteo Trentin, Stijn Vandenbergh og Peter Velits.