Det var ikke mange sammenlagtfavoritter som mistet tid på den åttende etappen i Tour de France.

Evans, Contador, Schleck-brødrene og Jurgen Van Den Broeck satt alle med. Det gjorde imidlertid ikke Robert Gesink.

Nederlenderen ble nummer seks i fjorårets Tour, og har hatt en meget god sesong. Mange holdt dermed unggutten som en av de heteste kandidatene til en pallplass sammenlagt.

Slet
Men at Rabobank-rytteren trives best i fjellene var ikke lett å se på lørdagens etappe. TV-bildene viste en rytter i hvit trøye som slet med å sitte med da det gikk oppover.

Gesink slapp først opp 2.kategorien, men kom seg opp i nedoverbakken før siste bakke opp til mål.

Da det begynte å gå oppvover igjen, måtte Rabobank-rytteren slippe igjen. Til slutt kom han inn 1.23 bak vinneren Rui Costa, og tapte 1.08 til sine største konkurrenter i sammendraget.

Velt
Etterpå var det ikke god stemning i Rabobank-leiren.

- Jeg var redd dette ville skje, sa Gesink etter etappen ifølge cyclingnews.

- Når beina ikke gjør som du ønsker er det vanskelig å følge med. Jeg lider fortsatt fra den krasjen. Det betyr at jeg ikke kan prestere på det nivået jeg er vant til.

Den krasjen Gesink snakker om inntraff på den femte etappen. Nederlenderen har hatt problemer med ryggsmerter siden det.

- Dette er ikke et lite etappeløp hvor man kan komme tilbake. Touren er tøff og fysisk krevende. Disse (skadene) gjør det enda hardere. Jeg tror jeg bedre rytter enn det jeg viste i dag.

- Ikke morsomt
25-åringen sier at det ikke er noe gøy å sykle i touren i den tilstanden han er i nå, og det kan hende at klatrespesialisten kaster inn håndkledet.

- Det er ikke morsomt å sykle på denne måten. En hel dag satt jeg på hjul, men da Vinokourov akselererte på 2.kateogrien slapp jeg som en gammel dame. Jeg må snakke om dette med laget i kveld, men å sykle touren på denne måten er ikke gøy. Jeg har på meg den hvite trøyen, så det gjør det litt annerledes.

Hadde sittet med
Rabobank-sjef Erik Breuknink mener at Gesink vanligvis ville sittet med på lørdagens etappe.

- Dagens etappe betydde ingenting hvis du ser hvem som var I front. Normalt ville han vært der oppe uten problemer. Dette var ikke engang en avgjørende etappe, så han må virkelig restituere seg så kjapt som mulig. Du kjenner ryttere Robert Gesink? Han slipper ikke når Hushovd og Gilbert fortsatt er der.

Hele Nederland håper nok at deres store håp kommer tilbake, og leverer godt i resten av Tour de France.

Verdens største sykkelritt fortsetter med en 208 kilometer lang etappe søndag. Den offisielle starten går 12.15, og den følger du selvfølgelig LIVE på procycling.no.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (10. juli) :

Hvor mange ganger har Thor Hushovd vunnet den grønne trøyen?

1) En 2) To 3) Tre

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: procycling.nos sykkeljakke.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.