Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ikke noe jeg tenker på

Suzann Pettersen er nærmere toppen enn noen gang.

Golfproffen Suzann «Tutta» Pettersen styrer mot en av sine beste sesonger noensinne. Den kan hun krone med å gi seg selv en perfekt julegave.

I helgen er hun tittelforsvarer i LPGA-turneringen i Taiwan, som starter torsdag. 32-åringen kan der kapre sin tiende topp 3-plassering i 2013.

- Formen er bra. Det er kult å være tilbake her i Taiwan, hvor jeg vant i fjor. Her bruker det å blåse veldig mye, så jeg har jobbet med å justere spillet fram mot torsdag, sier Tutta i en pressemelding fra Norges Golfforbund.

Stresser ikke
Den norske golfstjernen er nærmere posisjonen som verdensener enn noen gang.

Nåværende ener, sørkoreanske Park In-bee, har hatt en svak høst. Samtidig har Pettersen prestert sterkt, og hun vet at topplasseringen er innen rekkevidde.

- In-bee og verdensrankingen er ikke noe jeg tenker på når jeg våkner om morgenen. Jeg har forstått at det er mulig å klatre til topps før året er omme. Jeg tar utfordringen, men stresser ikke.

- Gjør jeg en god jobb, kommer resultatene. Muligheten for å gi meg selv en fin julepresang ligger så absolutt der, sier Tutta.

På denne ukens ranking lå Tutta fattige 0,92 poeng bak Park, som topper med 11,98 poeng.

Dropper Japan-turnering
Uavhengig av plasseringen i Taiwan har hun bestemt seg for å stå over neste turnering på LPGA-touren. Den spilles i Japan i starten av november.

- Jeg spiller ikke i Japan. Det er vanskelig å komme seg videre til Mexico, der neste turnering spilles. Jeg vil heller spille med god energi der og i avslutningen i Florida, forklarer hun.

Tutta slår ut klokken 3.40 natt til torsdag (norsk tid). Turneringen i Yang Mei, Taiwan avsluttes søndag. (©NTB)

Kommentarer til denne saken