NY RANGERS - WASHINGTON 1-0:

NEW YORK (Nettavisen): I over en uke har Washington Capitals og New York Rangers kjempet om retten til avansement i sluttspillet. Etter seks knallharde kamper står lagene like langt og nå skal alt avgjøres i en siste og avgjørende kamp natt til tirsdag.

Midt i heksegryta står Mats Zuccarello Aasen fra Oslo. Nordmannen har stått for fire assists og vært sterkt delaktig i at Rangers har klart å komme tilbake etter å ha tapt de to første kampene.

Han gleder seg til å ta fatt på utfordringen.

- Det er game 7 og det skal bli gøy. Det er ikke ofte man får oppleve det. Det er bare å nullstille nå og være klar i morgen, sier Zuccarello til Nettavisen.

Må overbevise
Så langt i serien har det utviklet seg visse mønster. Blant annet har hjemmelaget vunnet hver eneste kamp, noe som er dårlig nytt for Rangers siden kampen spilles i Washington.

Før søndagens kamp var det også slik at det laget som fikk et power play-mål, alltid gikk av med seieren, men det endret seg da Rangers vant 1-0 selv om de misbrukte alle sine muligheter i overtall.

Rangers har fortsatt til gode å score i overtallspill i Washington, og har kun scoret to mål på tre oppgjør i USAs hovedstad.

Zuccarello mener at statistikken må legges til side før det siste oppgjøret.

- Alt er glemt nå. Nå er det best-av-en-kamp. Det laget som scorer flest mål vinner, og vi får satse på at det blir oss, sier Zuccarello til Nettavisen.

Lite tid for restitusjon
Nattens kamp kommer knappe 24 timer etter at lagene sist møttes og det gir begge lagene lite pusterom.

Rangerstrener John Tortorella tror ikke at noen av lagene drar fordel av dette, og hevder at spillerne bare har lyst til å komme i gang igjen.

- Hvis jeg var spiller, så ville jeg bare ha ønsket å spille med én gang. De vil ikke høre på trenerne eller se på video av kamper på denne tiden av året, de vil spille og finne ut hvor lista ligger. Jeg tror det er sånn begge lag føler det, sier Tortorella.

Derick Brassard, som har storspilt i sluttspillet sammen med Zuccarello, sier at Rangers må spille slik de gjorde i den sjette kampen, da de vant 1-0.

- Vi må ha samme innstilling som vi hadde i den kampen. Vi spilte vårt eget spill og hadde det gøy. Gutta hadde roen og det må vi fortsette å ha, sier Brassard.

- Vi er nærme
Selv om Rangers har slitt med å score mål på hjemmebanen til Capitals, betyr det ikke at mulighetene har latt vente på seg. To ganger har Washington trengt spilleforlengelse for å vinne og Rangers’ målvakt Henrik Lundqvist mener blåtrøyene kan vinne hvis de har litt flaks.

- Hvis du taper to ganger i spilleforlengelse, da er du nærme. Alt som trengs er at pucken spretter riktig vei for at du skal vinne, og derfor vet vi at det kan gjøres, sier Lundqvist.

Zuccarello har til gode å score et mål i sluttspillet, men natt til tirsdag ville være det perfekte øyeblikket å åpne målkontoen. Når Nettavisen spør om drømmen er å avgjøre game 7, har nordmannen svaret klart.

- Det er alltid drømmen, det, avslutter Zuccarello, som ifølge VG Nett vil få tilbud om ny kontrakt av New York Rangers.

P.S. Kampen sendes på Viasat i Norge, og er også tilgjengelig på Viaplay.no.