Gå til sidens hovedinnhold

Det er ikke rart Zuccarello jubler

Nordmannen scorer og blir lagt merke til.

NY RANGERS - MINNESOTA 4-1:

- Dette er veldig fortjent. Selv før han scoret, var han den beste spilleren for Rangers. En sterk kamp av Mats Zuccarello, konkluderer MSG-kommentator Joe Micheletti idet nordmannen blir tildelt bestemannprisen etter kampen mellom New York Rangers og Minnesota Wild.

Seieren var den første for New York Rangers i etter ordinær tid siden 5. desember. Og den var av det fortjente slaget; Rangers vant skuddstatistikken 36-25.

- Det var en digg seier! Den trengte vi, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Vi får glemme det nå
Han tar imidlertid ikke av. Slikt er det ikke tid til i National Hockey League, hvor hvert lag skal gjøre unna 82 kamper på 194 dager.

- Det er alltid ålreit å bidra med et mål, men det er kamp igjen allerede i morgen (natt til julaften, red. anm.), så vi får glemme det nå, sier Zuccarello bare noen få minutter etter at 4-1-seieren var sikret.

Oslogutten jobbet hardt både offensivt og defensivt og fikk mye skryt av Rangers-kommentatorene Micheletti og Sam Rosen underveis i kampen. Selv om fokuset allerede er stilt inn på Toronto Maple Leafs, innrømmer Zuccarello at det smaker med bestemannspriser.

- Ja, ja, det er moro! smiler Rangers' nummer 36.

3-1-scoringen satte han inn fra kloss hold etter at Derick Brassard gjorde det meste av jobben og spilte ham fri med en herlig pasning fra bak mål.

Se målet her (med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Rekken med Brassard, Brad Richards og Mats Zuccarello leverte en god kamp mot Minnesota. Det samme gjorde tredjerekken, med Carl Hagelin, J. T. Miller og Benoit Pouliot, som utlignet til 1-1 mot slutten av første periode.

Jason Pominville ga Minnesota Wild ledelsen etter bare fire minutters spill. Veteranvingen sørget samtidig for at Rangers havnet under 0-1 for sjuende kamp på rad.

25 poeng på 28 siste
Det så ikke ut som Rangers orket tanken på flere tap.

I andre periode dominerte hjemmelaget fullstendig i Madison Square Garden. Det var ikke ufortjent da Carl Hagelin satte inn 2-1 midtveis i andreperioden.

3-1-målet som Zuccarello satte inn, kom etter 38,35 minutter av kampen og ble feiret med Rangers-fansens "Zuuuu" på tribunen, som ikke må forveksles med buing selv om lyden er veldig lik.

Zuccarellos gode sesong har utvilsomt blitt lagt merke til i New York. 26-åringen har gjort 15 poeng på sine 15 siste kamper. Han har gjort 25 poeng på de 28 kampene som er spilt siden han ble vraket i én match.

3731456

Nå er han bare ett poeng bak Brad Richards, som leder lagets interne poengliga med 26 poeng etter 37 kamper.

Det er ikke rart newyorkerne omtaler denne sesongen som Mats Zuccarellos gjennombrudd. Han holder et poengskjema som ender med 57 dersom han spiller resten av kampene og produserer som han har gjort de første 36 kampene.

Ett poeng bak
Chris Kreider scoret 4-1-målet like før slutt, godt hjulpet av en skikkelig keepertabbe av Wilds finske målvakt Niklas Bäckström.

New York Rangers klatret til 11.-plass i den østre avdelingen og har nå 36 poeng etter 37 kamper. Det holder bare til sjetteplass i Metropolitan Division, men det er bare ett poeng opp til tredjeplassen.

De tre beste i hver divisjon går videre til sluttspill, samt de to beste av de øvrige lagene i avdelingen.

Vancouver Canucks vant 2-1 over Winnipeg Jets i nattens andre NHL-kamp.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her