Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ikke umenneskelig

Vegard Stake Laengen har satt opp en tøff målsetting for 2011.

MALLORCA (procycling.no): Asker-gutten Vegard Stake Laengen imponerte stort i fjor med flere gode resultater. Joker Merida-rytteren vil forsøke å gjenskape den gode sesongen i 2011, og helst skal dette resultere i en proffkontrakt når året er over.

- Målet er å bli ProTour-rytter, eller i hvert fall ProContinental. Det er det jeg jobber mot, sier Vegard Stake Laengen til procycling da vi møter han på Joker Meridas treningsleir på Mallorca.

MER OM VEGARD:- Jeg tar ikke med autografblokka

Nordmannen tok sin første UCI-seier i Giro del Friuli i fjor. For å nå målet om å bli profesjonell syklist trenger 21-åringen flere slike seire.

- Det er sånne seirer som teller, forteller han.

- Det handler om å få flere av dem, helst tre-fire stykker.

- Ikke umenneskelig
Joker Merida, tidligere Joker Bianchi, har sendt flere ryttere til proffkontrakt i utenlandske storlag tidligere.

Før 2008-sesongen dro Edvald Boasson Hagen (Team High Road) og Gabriel Rasch (Crédit Agricole) ut i den store verden, mens Alexander Kristoff (BMC Racing Team), Lars Petter Nordhaug (Team Sky) og Frederik Wilmann (Skil-Shimano) tok steget i forkant av 2010.

Alle har tatt steget etter flere UCI-seirer. Etter tre år i Joker-laget mener Vegard at det nå er hans tur til å prøve seg på øverste nivået.

- Jeg har sett at det er mulig å vinne sånne løp. Da er det naturlig mål å prøve å vinne flere for å ta steget opp, sier han til procycling.no.

LES OGSÅ:Vegard takket nei til Hushovd

En av lagkameratene hans, Frederik Wilmann, kommer tilbake til Norge etter et mislykket opphold i det hollandske Skil-Shimano . Stake Laengen forstår at å ta steget opp blant de virkelig store er vanskelig, men mener han er mann for oppgaven.

- Det er klart at det er et høyt mål, men jeg føler ikke at det er umenneskelig heller.

- Mer punch
Foran den viktige 2011-sesongen har den lovende gutten fra Asker jobbet mye med styrke.

- Jeg har jobbet mer med styrken i vinter. I hele desember hadde jeg en ren styrkeblokk, ingen intervaller, forteller han.

Grunnen til dette er at unggutten vil bli raskere.

- Det er for å få mer punch, absolutt.

procycling.no har også intervjuet Vegards tvillingbror Øystein foran 2011-sesongen. Han har denne punchen som Vegard føler han mangler.

- Øystein er litt kjappere?

- Ja, han er det. Der skulle jeg gjerne hatt hans egenskaper, men han er like utholden som meg, sier Vegard.

LES MER:De utrolige VM-tvillingene

Vegard er ikke den eneste Jokeren som vil bli proff etter sesongen. Christer Rake kjører også for proffkontrakt kommende sesong. Les mer om han her!

PS! Joker Merida sesongåpner under GP Lillers i Frankrike denne helga!

Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken